Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Kiusaako Jumala?

 

Jeesuksen seisoessa temppelin korkeimmalla kohdalla Saatana kuiskasi hänelle: ”Hyppää nyt! Jos todella olet Jumalan Poika, hän pelastaa sinut.”

”Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: ’Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta’ ja ’He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi’.” (Matt. 4:6)

IK-opisto neliöb. 18.11.-1.12.

Huomaatko tässä Saatanan kavaluuden? Hän poimi kirjoituksista yhden ainoan lupauksen ja houkutteli Jeesusta heittämään koko elämänsä sen varaan. Hän tarkoitti: ”Sanot, että Jumala on kanssasi. No, todista se minulle. Isäsi on antanut minun jo kiusata sinua. Missä hän oli silloin? Voit todistaa hänen olevan kanssasi tälläkin hetkellä hyppäämällä alas. Jos Jumala on kanssasi, hän valmistaa pehmeän laskun. Sitten voit perustaa luottamuksesi siihen. Jos et, voit yhtä hyvin kuolla kuin jäädä miettimään, oletko omillasi. Sinun pitää tehdä ihme todistaaksesi Isän olevan kanssasi.”
Kuinka Jeesus vastasi? Hän esitti väitteen: ”Taas on kirjoitettu: ’Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi’.” Mitä Jeesus oikein tarkoittaa sanoessaan ”älä kiusaa Jumalaasi”?  

Muinainen Israel on esimerkki. Kymmenesti Jumala todisti uskollisuutensa israelilaisia kohtaan. Jumalan kansa sai ottaa vastaan näkyviä todisteita siitä, että Jumala oli heidän kanssaan. Silti he yhä uudestaan kysyivät samaa asiaa: ”Onko Jumala meidän kanssamme vai ei?” Jumala sanoo tätä ”Jumalan kiusaamiseksi”.

Jeesus käyttää samaa fraasia vastatessaan Saatanalle. Mitä se kertoo meille? Se osoittaa, että on suuri synti epäillä Jumalan olemassaoloa.  Meidän ei tulisi kyseenalaistaa hänen läsnäoloaan elämässämme.

Kuten Israelille, Jumala on antanut meillekin koko sarjan todisteita. Ensinnäkin, meillä on hänen sanansa monine lupauksineen läsnäolostaan elämässämme. Toiseksi, meillä on oma henkilökohtainen historiamme Jumalan kanssa – todistus hänen aiemmista teoistaan  elämässämme. Kolmanneksi on Raamattu täynnä todistajia Jumalan läsnäolosta vuosituhansien saatossa.

Raamattu sanoo selvästi: Meidän tulee kulkea Jumalan kanssa uskossa, ei näkemisessä. Muuten päädymme olemaan uskottomien israelilaisten kaltaisia.