Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Moni lähetystyöntekijä on osallistunut nuorena aktioon tai lähetysharjoitteluun – siksi The Legacy Project voi kääntää lähettimäärät nousuun

 

Tiesitkö, että vuosituhannen alussa suomalaisia lähetystyöntekijöitä palveli eri puolilla maailmaa peräti tuhat? Mutta sen jälkeen kyyti on ollut kylmää ja kahdessakymmenessä vuodessa lähetystyöntekijöiden määrä on puolittunut.

Suomen lähetysneuvoston tuoreimman lähettitilaston mukaan vuosi 2019 saattoi olla käännekohta, jolloin hiipuminen kääntyi hienoiseen kasvuun. Suomen lähetysneuvoston jäsenjärjestöillä oli nimittäin vuonna 2019 yhteensä 532 lähetystyöntekijää, ja se on 20 lähettiä enemmän kuin edellisvuonna.

IK-opisto neliöb. 18.11.-1.12.

Pinnan alla kupliikin elämän merkkejä ja yksi niistä on The Legacy Project. Tämän suomalaisten lähetysjärjestöjen yhteisen hankkeen tavoitteena on mobilisoida uusi sukupolvi vastaamaan Jumalan kutsuun lähettämällä heidät lyhytaikaiseen lähetystyöhön kaikkialle maailmaan. Ensi kesän tavoitteena on lähettää viisisataa suomalaista aktioihin. Vau!

Legacy koeponnistettiin jo vuonna 2019, ja silloin 106 henkilöä lähetettiin viiteentoista kohteeseen julistamaan evankeliumia ja palvelemaan ihmisiä Jumalan rakkaudella.

The Legacy Projectia vetävä Henri Hermunen kertoo tuoreen Kylväjä-lehden Vieraskynässä, että: ”Kahden viikon lähetysmatkan jälkeen he palasivat silmät loistaen ja sydämet hehkuen todistamaan Jumalan työstä kaikkialla maailmassa.”

Myös Fidan seurakuntayhteyksien päällikkö Juha Lehtonen tietää aktioiden merkityksen. Hän kuvaa sitä näin:

”On mielenkiintoista, mitä ihmisessä tapahtuu, kun hän lähtee kotinurkkien ulkopuolelle. Kun hän aktiossa suuntautuu elämään palvellen, moni huomaa uskaltaneensa jotain, mitä ei uskonut.”

Joidenkin kohdalla muutaman viikon aktiomatka voi kannustaa pidempiaikaiseen lähetystyöhön. Lehtosen mukaan Fidan pitkäaikaisista lähetystyöntekijöistä peräti 90 prosentilla on taustalla aktio tai lähetysharjoittelu.

Henri Hermunen muistuttaa, että Suomella on merkityksellinen historia lähetystyön pioneerimaana, onhan meiltä lähdetty erittäin vaikeille alueille ja sitä arvostetaan edelleen maailmalla. Mutta maailma on muuttunut ja nyt tarvitsemme uusia keinoja. Hän kirjoittaa:

”Uusi lähetystyön aalto on yhdistelmä perinteistä seurakuntien ja lähetysjärjestöjen kautta tapahtuvaa lähetystyötä, oman ammatin kautta toimimista ja uusia innovaatioita. Toteuttaaksemme Jumalan antaman tehtävän me tarvitsemme uskonvaraisia radikaaleja, globaaleja ammattilaisia, seurakunnanistuttajia, raamatunkääntäjiä, digitaalisen vallankumouksen lähettiläitä, personal trainereita, mediaosaajia, koodareita ja yrittäjiä.”

Näiden sanojen äärellä mieleeni nousee Matteuksen kertoma vertaus viinitarhan työmiehistä. Onko käsillämme viimeiset tunnit, kun isäntä edelleen kutsuu työmiehiä viinitarhaansa.
Kuuletko kutsun?

 
Kylvaja artikkelibanneri