Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Narinkkatorilla tavataan

 

Tällä viikolla vietetään Helsingissä Sleyn nuorisotyön järjestämää ”Ihmeellinen viikko” kaupunkifestaria. Tapahtuma huipentuu lauantaina Kampin Narikkatorilla järjestettävään ulkoilmatapahtumaan, sekä jatkoille Fredrikinkadun Luther-kirkolla. Narinkkatorilla ollaan kaiken ytimessä. Jeesus-rekan lavalla soittaa gospel-rockbändi Saraste sekä rap-artisti Mikaveli. Luvassa on myös pieni puheenvuoro. Torilla kohdataan ihmisiä, jaetaan kahvia sekä sympatiaa.

Kun Narinkkatori -tapahtumaa järjestettiin viime keväänä ensimmäisen kerran, niin se sai paljon  hyvää huomiota. Moni tuli kiittelemään, että nytpä tehtiin jotain ihan uudella tavalla, kun mentiin sinne, missä ihmiset ovat. Kehut tuntuvat aina hyvältä, mutta nyt huomattiin jotain sellaista, jota aiemmin ei ole oltu nähty. Meitä kristillisenä järjestönä, sekä herätysliikkeen edustajina on moitittu  siitä, ettemme ole siellä missä ihmiset ovat. Herätysliiketutkija, Raahen seurakunnan pastori Teemu Kakkuri ripittää meitä herätysliikkeitä käsittelevässä kirjassaan myös liiallisesta omien latujen hiihtämisestä.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Sleyn nuorisotyö järjesti ennen Ihmeellistä viikkoa 41 kertaa Evankeliset Musiikkimessut. Ensimmäiset Musiikkimessut järjestettiin upouudessa ja kalliissa Finlandia-talossa. Paikka valittiin siksi, että hengellinen tilaisuus haluttiin järjestää siellä minne ihmiset miellellään tulisivat. Yleensä kyseiset tapahtumat pidettiin kirkoissa tai seurakuntataloilla. Jossain kohtaa kultaisella 90-luvulla huomattiin, että maailma on muuttunut ja me poljetaan paikallamme tavoittamisen kanssa. Järjestimme Evankelisten Musiikkimessujen kutsukonsertteja erilaisissa paikoissa joissa ihmiset kokoontuivat. Yksi konserttipaikka oli nuorten suosima legendaarinen vaihtoehto rock-luola Lepakko.Valmistauduimme ensimmäiseen Lepakon konserttiin takahuoneessa Pro Fide -yhtyeen kanssa. Rukoushetken jälkeen talon iso ja raamikas järjestysmies totesi ”Kiitos rukoukshetkestä. Viime viikolla täällä rukoili tanskalainen heavybändi, mutta ristit oli toisinpäin ja se tuntui ahdistavalta.” Pidimme Lepakossa konsertteja useana vuonna, kunnes paikka purettiin moottoritien laajennuksen tieltä. Viimeisimmät Musiikkimessut pidettiin  rock-klubi Nosturissa samasta syystä. Ajattelimme järjestää konsertteja siellä, missä ihmiset tykkää kokoontua. Valitettavasti väki ei vain löytänyt tietään sinne.

Narinkkatorin konsertti on Sleyn nuorisotyön kevään isoimpia tapauksia. On taas siistiä olla ulkona  ihmisten ilmoilla, mutta ei se mikään uusi keksintö ole. Toivomme paikalle hyvää säätä ja Pyhän Hengen läsnäoloa. Kahden asian pitää olla joka tapauksessa kunnossa, kun järjestämme yleisötilaisuuksia. Meillä täytyy olla mahdollisuus kohdata ihmisiä oikeasti ja kunnolla. Se, että puhumme tai soitamme kaukaa lavalta tai jaamme hätäisiä lentolehtiä, ei riitä. Toinen asia on  sanoma. Meillä on paras viesti, ihmeellinen ilosanoma rakastavasta Jumalasta. Turhaan me  menemme juttelemaan ihmisille pelkästään ilmoista tai katteetomista vaalilupauksista, me saamme välittää täydelllistä rakkautta. Näillä eväillä Narinkkatorilla tavataan ensi lauantaina.