Tämä on loistava luottamusharjoitus, josta saat vihiä, miten suuri on juuri sinun tarpeesi hallita tilanteita. Voisiko se myös heijastella kykyäsi luottaa Jumalaan?
“Rukoile minulle selkeyttä”, Kavanaugh pyysi.
“Selkeys on viimeinen oljenkortesi, jossa roikut”, hän sanoi. “Minulla ei ole koskaan ollut selkeyttä, mutta olen aina luottanut. Rukoilen siis, että luotat Jumalaan.”
Oma luottamukseni Jumalaan on rakoillut usein. Olen mielestäni seurannut Jumalan johdatusta, ja tilanteet ovatkin levinneet käsiin. Kerran petyin Jumalaan niin, että tosissani harkitsin eroa hänestä. Kuten ihmissuhteissa, Jumalankin kanssa luottamus voi mennä hetkessä, mutta luottamuksen rakentaminen saattaa kestää kauan.
Usko passivoi, luottamus aktivoi?
Löydätkö sinä kenties itsesi jostain näistä? Jos kysymyksistä kolahti jokin, saatat olla Jumalan kanssakin kuin tuo tekstin alun luottamusharjoituksen varovainen talutettava. Etenet mutta takakenossa.
Vai oletko kenties sitä tyyppiä, että luottamusharjoituksessa lompsit rohkeasti eteenpäin? Ehkä olet valmis jopa hölkkäämään taluttajasi rinnalla. Heittäydyt hänen varaansa täysin. Tällaiseen luottamukseen Jumalan kanssa Raamattu haastaa meitä.
Tiesitkö, että useimmiten Raamatussa sanan uskoa voisi kääntää sanalla luottaa? Tähän UT2020-käännöksen tekijät ovat usein päätyneetkin. ”Älkää antako sydämenne järkkyä. Luottakaa Jumalaan ja luottakaa minuun” (Joh. 14:1).
Luottamus sen sijaan vaikuttaa elämään. Jos luotan johonkin, toimin sen mukaan. Jaakob kirjoittaa: “Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani” (Jaak. 2:18). Usko on teon sana. Usko on luottamista Jumalaan.
Pyydä Jumalaa näyttämään sinulle jotain uutta luotettavuudestaan!
Voiko Jumalaan luottaa -sarja