Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

50-vuotias OPKO valmistautuu juhlavuoden pääjuhlaan

 

Suomen evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen 50-juhlavuoden pääjuhlaa vietetään 4. huhtikuuta Helsingissä. Mukana ovat muun muassa sisäministeri Päivi Räsänen, kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja muusikko Jukka Leppilampi.

Opiskelija- ja Koululaislähetys (alun perin Ylioppilaslähetys) sai alkunsa 1960-luvun alussa helsinkiläisten opiskelijoiden rukouspiiristä. Suomen ev.lut. Ylioppilaslähetyksen perustamiskokous pidettiin 7. tammikuuta 1964.

Ylioppilaslähetys syntyi 1960-luvun herätysten keskelle. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen nykyinen pääsihteeri Jussi Miettinen kirjoittaa järjestön tiedotuslehti Arkissa (1/2014) herätysten vaikutuksista. ”Suurten herätysten vaikutukset ulottuvat kirkkosalien ulkopuolelle. Niiden seurauksena on taisteltu ihmisoikeuksien puolesta, vastustettu orjuutta, perustettu sairaaloita, lastenkoteja, kouluja ja yliopistoja sekä säädetty tasa-arvoa puolustavia lakeja.”

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Miettisen mukaan herätyksistä puhutaan liian vähän. Usein niistä muistetaan vain niihin liittyneet ylilyönnit, lakihenkisyys, fanaattisuus ja burn outit. ”On totta ja valitettavaa, että ylilyönnit ovat haavoittaneet monia. Herätys on Jumalan Hengen vuodatuksen ihmeellinen aikakausi, jossa näkyvät aina myös ihmisen jäljet.”, Jussi Miettinen kirjoittaa.

Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään Astoria-salissa Iso-Roobertinkatu 14:ssä 5. huhtikuuta kello 16 alkaen.