Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Ääri-islamistisen Boko Haram-liikkeen epäillään olevan opiskelijoiden teloituksen takana

 

Kahdestakymmenestäviidestä neljäänkymmeneen opiskelijaa on surmattu 1. syyskuuta Koillis-Nigeriassa. Eri tiedotteet antavat ristiriitaista tietoa tapahtumasta. Open Doors USA:n tiedote väittää iskun takana olevan Boko Haramin, ja kaikkien uhrien olevan kristittyjä. Open Doors maalaa tilanteen kristittyjen vainoksi. Sen sijaan BBC kertoo poliisien sanoneen tapahtuman olleen liitoksissa opiskelijoiden liiton uuden johtajan valintaan ja väittää murhamiehien surmanneen myös muslimeja.

 

Opiskelijoita murhattiin maanantaina 1. syyskuuta Koillis-Nigeriassa sijaitsevan Mubin polyteknisen oppilaitoksen asuntolassa. Open Doors USA:n tiedotteen mukaan surmaajat erottivat kristityt opiskelijat muslimiopiskelijoista ja teloittivat vain kristityt. Saman tiedotteen mukaan kuolonuhreja oli kahdestakymmenestäviidestä kolmeenkymmeneen. BBC African mukaan eräs asukas sanoi jopa neljänkymmenen ihmisen kuolleen.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Open Doors USA:n tiedonantaja Emily Fuentes sanoi, että paikallisen poliisipäällikön mukaan viime maanantain surmantyöt olivat Boko Haram liikkeen kostonisku sen jälkeen, kun 156 Boko Haramin jäsentä oli pidätetty syyskuun lopussa. Fuentes kertoi, että terrori-iskujen taustalla on ryhmän tarkoitus tehdä koko maasta islamilainen ja kaikesta länsimaisesta vaikutuksesta irrallinen maa.

BBC:n mukaan niin muslimeja kuin kristittyjäkin oli surmattu. BBC:n internet-sivuilla ilmoitettiin poliisien liittävän surmantyön opiskelijoiden liiton johtajan vaaleihin Boko Haram liikkeen kostoniskun sijaan. BBC:n työntekijä Mansur Liman kertoo liiton uuden johtajan olleen niiden joukossa, jotka on teloitettu. Mubissa sijaitsevan polyteknisen oppilaitoksen toimihenkilöt kiistävät opiskelijoiden liiton sisäisillä jännitteillä olevan mitään liitosta murhiin.