Maailmassa tehtiin yli 42 miljoonaa aborttia vuonna 2019. Right to Life UK -järjestön mukaan se on yleisin yksittäinen kuolinsyy.
Christian Today uutissivusto (7.1.2020) uutisoi, että Worldometers-palvelun kokoamien tilastojen mukaan maailmassa tehtiin viime vuonna noin 42.4 miljoonaa aborttia. Organisaatio, joka ei laske abortteja mukaan kuolleisuuslukuihin, sai selville, että kaikista muista syistä johtuvia kuolemia oli maailmanlaajuisesti noin 58.6 miljoonaa vuonna 2019. Britannian Right to Life -järjestö tuo esiin, että aborteista johtui näinollen 42% kaikista kuolemista.
Aborttien aiheuttamien kuolemien määrä ylittää Right to Life UK -järjestön mukaan reilusti kaikki muut yksittäiset kuolinsyyt. Syöpään kuoli viime vuonna noin 8 % (8.2. miljoonaa) ja muihin sairauksiin noin 13 % (13 miljoonaa) kaikista kuolleista. Lisäksi hieman alle neljännes kaikista raskauksista (22%) päättyi raskauden keskeytykseen ja 33 elävänä syntynyttä lasta kohden 10 syntymätöntä lasta abortoitiin.
Worldometers arvioi 6.1.2020, että tänä vuonna on jo tehty yli 646 000 aborttia.
Worldometers on itsenäinen sivusto, joka tekee laajaa tutkimusta ja kerää tietoa hallituksilta ja järjestöiltä päämäränään tehdä maailman tilastoista saavutettavia laajalle yleisölle ympäri maailmaa. Sen tietoaineistoja on julkaistu yli 2000 tieteellisessä julkaisussa, niitä ovat käyttäneet BBC ja YK ja niiden luotettavuuden on vahvistanut myös itsenäinen faktantarkistussivusto, Snopes, jonka mielestä aborttia ei ylipäätään pitäisi laskea kuolinsyyksi.
Suomessa tehtyjen aborttien määrä on huomattavan pieni maailmanlaajuisessa vertailussa: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa tehtiin 8 602 aborttia vuonna 2018 eli alle 8 keskeytystä 1000 hedelmällisyysikäistä naista kohti. Aborttien kokonaismäärä ja väestöön suhteutettu määrä oli THL:n mukaan vuonna 2018 matalin vuoden 1970 raskaudenkeskeytyksiä koskevan lainsäädännön voimaantulon jälkeen. Erityisesti alle 20-vuotiaiden raskaudenkeskeytysten määrä on vähentynyt Suomessa merkittävästi viime vuosina.