Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

AC Oulun Paulus Pikkarainen: Jalkapalloseuralla ja kirkolla opittavaa toisiltaan

 

Paulus Pikkarainen

KUUNTELE KLIPPI. AC Oulun myyntijohtaja Paulus Pikkaraisen mielestä jalkapalloseurat voisivat oppia kirkolta pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Urheilubisneksen ohella pappina työskennelleen Pikkaraisen mukaan kirkollakin olisi opittavaa urheiluorganisaatioilta.

Kempeleen seurakunnan papin virasta jalkapalloseuran myyntijohtajan tehtäviin siirtyneelle Paulus Pikkaraiselle AC Oulu on tuttu seura. Muuramesta kotoisin oleva Pikkarainen on ollut viime vuodet aktiivisesti oululaisjoukkueen vapaaehtois- ja kannattajatoiminnassa. Myyntijohtajan pestin hän peri entiseltä A-maajoukkuepelaajalta Mika Nurmelalta lokakuun alussa.

Teologian maisteri Pikkarainen erottui hakijoiden joukosta tuoreilla ideoilla ja yrittäjähenkisyydellä. Hyveiksi luettiin lisäksi pitkäjänteisyys.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Meillä on kirkossa hyvät mallit siitä, kuinka toimintaa suunnitellaan ja kuinka sitä arvioidaan. Saatetaan katsella aika pitkällekin tulevaisuuteen, soveltaa Paulus Pikkarainen kirkollista kokemustaan jalkapalloseuran johtamiseen.

– Meillä on suomalaisessa urheilussa, on se sitten jalkapalloa tai mitä tahansa, kehittämistä siinä, että teemme työtä kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti asettamalla kaukaisiakin tavoitteita. Siinä kirkko toimii hyvänä esimerkkinä.

Myös vanhassa työpaikassaan kirkossa jalkapalloon intohimoisesti suhtautuva teologi näkee korjattavaa.  

– Kirkossa voisi olla enemmän tilaa sille, että saa aidosti reagoida. Saa tulla ilon hetkiä sekä surun ja pettymyksen hetkiä – niitä tulee pystyä näyttämään kuin jalkapallokentällä.

Uskon ja kristillisyyden tulisi Paulus Pikkaraisen mielestä voida olla estoitta esillä ihmisten puheissa, persoonassa ja elämässä ilman häpeilyn tai kiusaantumisen tunteita.

– Aika monelle on vaikea sanoa, että on kristitty. Meillä on iso työ, että uskallamme olla sitä, mitä olemme: että uskallamme sanoa ”minä uskon Jumalaan” ja että ”tämä asia on minulle tärkeä”. Vaikka se herättäisi joskus naureskelevia reaktioita, olisi tärkeää, että asiat voidaan sanoa ääneen.

Paulus Pikkarainen Radio Dein Viikon vieraana torstaina 16.10. ja perjantaina 17.10. klo 15.20. Pitkä haastattelu kuullaan tiistaina 21.10. klo 22.05. Jaksot lähetysten jälkeen Viikon vieras -ohjelma-arkistossa.

Kuuntele, mitä jalkapalloseura AC Oulun myyntijohtaja Paulus Pikkarainen vastaa kysymykseen, mitä kirkko voisi oppia urheilumaailmasta tai seuraorganisaation pyörittämisestä [toimittaja Mikko Salmi, 2min 30s]:

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)