Verkkotapahtuma kutsui myös piknikille Suomenlinnaan.
Lähetystyön ystävät ja Kylväjän työntekijät jännittivät tällä viikolla sääkarttojen äärellä tavanomaista enemmän. Tapahtuma järjestettiin jo toistamiseen verkkotapahtumana, mutta lauantaille suunnitellun rinnakkaisen ulkoilmatapaamisen ylle kertyi kirjaimellisesti synkkiä pilviä vielä aiemmin tällä viikolla. Viikon edetessä rankkasadetta ennakoinut ennuste muuttui, ja näin piknik-tapaamiset, toimintarastit ja musiikkihetki onnistuttiin toteuttamaan Suomenlinnassa.
– Tämä on kiva tapa viettää lauantaipäivää. Täällä on hyvä tunnelma, ja on hienoa tavata tuttuja, Espoosta paikalla saapunut Samuel Kervinen totesi Susisaaren varuskunta-aukiolla.
Kesäpäivien housebandin sekä puhallinkvartetin musiikista nautittiin piknik-vilteillä istuskellen. Pääosin etänä toteutettu Lähetyksen kesäpäivät sai kiitosta myös verkko-osallistujilta.
”Kyllä teillä on upea toteutus. Mikä tässä on istuessa mökin nojatuolissa ja pidellessä sadetta ja kulkea mukananne ympäri maailmaa ja saada virvoitusta monesta purosta ja kuulla juurevaa Sanan opetusta ja innostavaa laulua”, eräs katsoja kirjoitti keskusteluketjussa.
Lauantaiaamupäivänä studiossa kuultiin maistiaisia Lähetetty-koulutuksesta.
– Olen kaivannut pitkään, että nuoret aikuiset herätyskristillisissä piireissä syttyisivät itsensä näköiseen lähetystyöhön. Ensimmäisessä Lähetetty- koulutuksen viikonlopussa se tulvi läpi, innostuminen, hehkutti Lähetetty-koulutuksen opettaja Erkki Jokinen.
Yksi koulutukseen osallistuneista on verkkokurssien suunnittelijana työskentelevä Anni Alakiikonen. Hän ilahtui Lähetetty-koulutuksen näkökulmasta, jossa aluksi pysähdyttiin pohtimaan perustuksia.
– Kurssilla istahdettiin ensin alas yhdessä pohtimaan, keitä olemme Jumalan edessä. Ei hypättykään suoraan tekemiseen tai suorittamiseen, taiteista kiinnostunut nuori nainen kertoi.
Erkki Jokinen kertasi koulutuksen ensimmäisen viikonlopun oivalluksia, jotka koskettivat myös opettajaa:
– Meidät on kutsuttu ennen kaikkea rakastetuiksi, ei niinkään johonkin tehtävään. Se unohtuu ajassamme, joka on täynnä suorittamista ja pätemistä. Jumala ei ole sellaisesta juurikaan kiinnostunut. Jos olemme ahdistuneita kaikesta mitä pitäisi saada aikaan, silloin sana meissä ei vetoa etsiviin ihmisiin.
Lauteilla kolme lähetysjohtajaa
Tapahtuman päätöstilaisuudessa lauteille nousivat Kylväjän edellinen lähetysjohtaja Pekka Mäkipää, nykyinen lähetysjohtaja Taneli Skyttä sekä lokakuussa tehtävän vastaanottava Jukka Kääriäinen. Myös heidän syvällisessä ja avoimessa keskustelussa päädyttiin pohtimaan identiteettiä.
– Länsimaisessa kristillisyydessä kamppailevat inklusiivisuus ja identiteetti. Vastakkain ovat siis vakaumus ja syrjimättömyys, eikä tästä selvitä, ellei ensin selvitetä identiteettiä. On uskallettava sanoa, mitä emme ole.
Mäkipää kiittikin Jukka Kääriäistä hänen painotettuaan Kristus-julistuksen tärkeyttä lähetystyössä.
– Ilman Kristus-julistusta meillä voi olla kaunista settiä, mutta se ei ole enää lähetystyötä. Samalla on tärkeää pureutua yhä syvemmin ulospäin kääntymiseen. Toivon, ettei meitä tunneta siitä, mitä vastustamme, Jukka Kääriäinen jatkoi.
Itseään Mr Promiseksi tituleerannut Kääriäinen kertoi suurimmaksi lähetysteologiseksi löydökseen, Jumalan lupaukset.
– Kaikki lepää Jumalan lupausten varassa.
Pitkällä kokemuksellaan Mäkipää evästi lokakuussa Kylväjän lähetysjohtajana aloittavaa Jukka Kääriäistä juttelemaan kaikkien työntekijöiden kanssa.
– Kylväjälle kallisarvoisinta on siemen. Jos sen vie halla, meillä ei ole mitään. Lähetystyöhön liittyy myös Jumalan korjausliike. Lähetystyö on Jumalan testamentti, hänen silmäteränsä. Jos emme ole oikealla tiellä, hän itse korjaa.
Muutosjohtajana toiminut Taneli Skyttä totesi, että organisaatio on nyt valmiimpi reagoimaan muuttuvan aikamme haasteisiin.
– Kannamme hedelmää rajan toiselle puolelle. Ajassamme puhutaan paljon vaikuttavuudesta, mutta työmme hedelmä tulee näkyviin vasta iankaikkisuudessa, Taneli Skyttä kiteytti.
Osa verkkotapahtuman tilaisuuksista on katsottavissa myös tallenteina Kylväjän kotisvuilla.
Kuvat: Saija Tiilikainen
Juttua korjattiin 16.6.: Anni Alakiikonen työskentelee verkkokurssien suunnittelijana, eikä verkkosivujen suunnittelijana.