Ali ja Husu palkittiin vuoden asenteellisimpina mediatekona

 

Ali Jahangiri ja Abdirahim Husu Husseinin palkittiin. Keskellä Ylen tuottaja Heidi Laaksonen. KUVA: MATTI KORHONEN

Etnisten suhteiden neuvottelukunta myönsi tänään Vuoden asenteellisin mediateko 2014 -palkinnon Yle Puheen tuottamalle Ali ja Husu -ohjelmalle. – Husu ja Ali ovat viihdyttävillä keskusteluilla tehneet tutuksi kuuntelijoilleen, mitä maahanmuuttajataustaisena ja muslimitaustaisena on elää Suomessa, perustelee neuvottelukunnan puheenjohtaja Päivi Nerg.

Ali Jahangirin ja Abdirahim Husu Husseinin toimittama puheohjelma ”Ali ja Husu” käsittelee räväkästi ja huumorin keinoin ennakkoluuloja koskien etnisiä, kulttuurisia ja uskonnollisia vähemmistöjä.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta toteaa palkinnon myöntämisen perusteeksi ohjelman ajankohtaisuuden sekä tavan tuoda esiin monikulttuurisen Suomen monia kasvoja ja näkemyksiä. Palkinnolla halutaan myös kannustaa mediaa uutisointiin, joka ei käsittele maahanmuuttajia yhtenä ryhmänä, vaan suhtautuu ihmisiin yksilöinä riippumatta näiden iästä, synnyinmaasta, uskonnosta tai ammatista.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

– Huumorin avulla on kyetty avaamaan myös keskustelua rasismista – sen näkyvistä muodoista, kuten avoimesta vihapuheesta sekä rakenteellisesta syrjinnästä, joka monesti jää piiloon, kertoo Neuvottelukunnan puheenjohtaja Päivi Nerg.

”Tehän olette ihan normaaleja ihmisiä”

Palkinto myönnettiin Etnisten suhteiden foorumissa Helsingissä.

– Yllätys meille on ollut se, että joku on kuunnellut meidän ohjelmaamme ja tykästynyt siihen. Paras palaute, jonka olen saanut, tuli eräältä Pohjois-Suomessa asuvalta mammalta, joka totesi: ”tehän olette ihan normaaleja ihmisiä”. Tällainen oli minun mielestäni sitä, mitä me yritimme saavuttaa, ja me saavutettiin, Husu kommentoi palkinnonjakotilaisuudessa.

– Lähtökohta meillä oli se, että kun me saamme tämän ohjelman, rasismi loppuu. Ja onhan se loppunut, heitti stand-up koomikkona tunnettu Ali.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin, jonka tarkoituksena on edistää positiivista kanssakäymistä eri väestöryhmien välillä ja kehittää vuorovaikutusta viranomaisten, työmarkkinaosapuolten, kansalaisjärjestöjen, puolueiden sekä etnisten vähemmistöjen välillä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie