Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Anglikaaniarkkipiispa kertoi puhuvansa kielillä

 

Justin Welbyn mukaan ihminen voi tulla todelliseksi kristityksi myös ilman kääntymyskokemusta. Kuva: Facebook

Anglikaaniarkkipiispa Justin Welby on herättänyt huomiota kerrottuaan, että hän puhuu rukoillessaan kielillä. Welbya haastatellut toimittaja yllättyi arkkipiispan kommentista. ”Oh yes, hän vastasi, melkein kuin häneltä olisi kysytty, osaako hän pelata tennistä”, toimittaja Charles Moore kirjoittaa.

Anglikaanisen kirkkoyhteisön johtajan, arkkipiispa Justin Welbyn mukaan kielilläpuhuminen on säännöllinen osa hänen rukouselämäänsä.

Welby kertoi asiasta vastikään brittiläisen Telegraph-lehden haastattelussa. Artikkelin kirjoittanut Charles Moore kertoo jutussa hämmästyneensä arkkipiispan toteamusta.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Koska hän on evankelinen, kysyin häneltä, osaako hän puhua kielillä. — Oh yes, hän vastasi, melkein kuin jos häneltä olisi kysytty, osaako hän pelata tennistä, Moore kirjoittaa.

Haastattelussa Welby kertoo myös kääntymyksestään, jonka hän koki opiskeluaikanaan 1970-luvulla. Hänen mukaansa ihmisen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse kokea henkilökohtaista kääntymyskokemusta tullakseen todelliseksi kristityksi.

– Henki toimii uskomattoman erilaisilla tavoilla. Ei ole merkitystä miten se tapahtuu. Vain lopputulos ratkaisee, Welby sanoi.

Justin Welby vihittiin arkkipiispaksi maaliskuussa.

Telegraphin uutinen on luettavissa täältä.