Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Anglikaanikirkko oikeuteen homoparin vihkimisen eväämisestä

 

Barrie ja Tony Drewitt-Barlow haluavat kirkon tunnustavan heidän kristillisyytensä vihkimällä parin avioliittoon.

Avioliittonäkemykset kuohuttavat Englannissa. Homoseksuaalisessa parisuhteessa elävät Barrie ja Tony Drewitt-Barlow ovat kertoneet haastavansa Englannin Anglikaanisen kirkon oikeuteen, koska kirkko kieltäytyy vihkimästä heitä kristilliseen avioliittoon.

Englannissa laillistettiin samaa sukupuolta olevien avioliitot kuukausi sitten. Lakiin merkittiin pykälä, jonka mukaan uskonnollisia kirkkokuntia ei voida pakottaa vihkimään samaa sukupuolta olevia ihmisiä.

Parisuhteessa elävät Barrie ja Tony Drewitt-Barlow haastavat tuoreen lain sen oltua voimassa vain muutaman viikon. Pariskunnan kummatkin osapuolet ovat kertoneet olevansa kristittyjä ja haluavansa lastensa näkevän heidän kirkolliset häänsä. Miehet haluavat, että kirkko tunnustaa heidät kristityiksi vihkimällä pariskunnan avioliittoon.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Avioliittolain käsittely kuohutti tunteita Britanniassa jo lakiesityksen valmisteluvaiheessa. Kun uutta avioliittolakia esiteltiin parlamentissa, anglikaaniselle kirkolle, katoliselle kirkolle ja muille uskonnollisille ryhmille vakuutettiin, että laki suojelee kirkkokuntia säilyttämään omat avioliittoteologiset linjauksensa eikä uusi säädös pakota kirkkoja vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

Ennen lain säätämistä moni lakiesitystä kritisoinut kansanedustaja ja eri kirkkokuntien edustaja ilmaisi epäilyksensä siitä, että homoaktivistit eivät ajan mittaan hyväksy uskontokuntien saamia poikkeuslupia.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa