Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Antti Koivuniemi, 75, pätevöityi kristilliseksi terapeutiksi

 

Antti Koivuniemi on mukana Lounais-Suomen terapeuttiryhmässä, joka valmistelee Turkuun huhtikuun lopulla käynnistyvää tilaisuuksien sarjaa. Sen tarkoitus on lisätä faktatietoa ratkaisukeskeisestä, kristillisestä sielunhoitoterapiasta: – Samalla madalletaan kynnystä, joka edelleenkin monella ihmisellä on sielunhoitoon hakeutumisessa. Kuva: Terhi Honkonen

– Ajattelin, jos voisin koulutukseni ansiosta paremmin auttaa edes yhtä masentunutta, sanoo huittislainen eläkeläinen.

Antti Koivuniemi sai todistuksen viime vuoden lopulla 80 opintopisteen laajuisesta koulutuksesta. Hän pätevöityi ratkaisukeskeiseksi, kristilliseksi terapeutiksi Loimaan evankelisessa opistossa.

– Opiskelu ei tuottanut vaikeuksia. Kuukausittain oli muutama lähiopetuspäivä, jolloin oli antoisaa vaihtaa ajatuksia itselle uusien kristittyjen kanssa. Keskusteluista tuli hedelmällisiä, sillä mukana oli eri-ikäisiä ja erilaisia ammatteja edustavia.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Huittisista oli kohtuullinen viidenkymmenen kilometrin matka ajella koulupäiviksi Loimaalle.

Tietotekniikkakaan ei tuottanut ongelmia, sillä Antti Koivuniemi on ollut sinut sähköisen maailman kanssa. Tekstinkäsittely tuli tutuksi erityisesti silloin, kun hän työsti vuonna 2010 julkaistua Tilintekoa-kirjaansa.

– Terapeuttikoulutuksessa tenttikirjat olivat suomeksi. Hankalimmiksi ehkä koin jotkin ammattitermit, jotka ovat taustaltaan vieraskielisiä. Netin avulla niistäkin selvisin.

Lopputyö vaati ammattikirjallisuuteen perehtymistä, mutta myös oman mielipiteen kirkastamista. Tekstissään Koivuniemi painotti kristillisen terapiaosaamisen tärkeyttä.

– Raamattu puhuu hengen, sielun ja ruumiin kokonaisuudesta, mutta minusta seurakunnat ovat liiaksi keskittyneet ihmisen hengen hoitamiseen, joka sekin näyttää valitettavan usein jäävän teoria-asteelle.

Asiaan pitäisi hänen mielestään saada pikainen muutos, koska kirkko, seurakunnat ja kristilliset yhteisöt ovat haasteen edessä:

– Länsimaissa vallalla oleva minäkeskeisyys murtaa moraalisia ja kristillisiä arvoja. Yhä useammat masentuvat ja kadottavat mielekkyyden elämästä.

Samalla kasvavat välinpitämättömyys ja vihamielisyys lähimmäisiä kohtaan.

Sitä mies on kuullut myös esirukoilijana ja sielunhoitajana palvellessaan.

– Kolmenkymmenen vuoden kokemuksella voin todeta, etteivät kaikki sairaudet, vaivat ja ongelmat parane rukouksella, varsinkaan kertaheitolla. Ihmisen hoitamiseen saatetaan tarvita vuosien terapia- ja rukoustyö.

Mitä uutta tuore koulutus on tuonut elämään?

– Olen kokenut saaneeni lisää silmää ja korvaa ihmisten kohtaamiseen. Sielunhoidossa ja rukouspalvelussa voin nyt ottaa käyttöön koulutuksen tuomaa tietotaitoa ja ratkaisukeskeisiä terapiamuotoja.

Antti Koivuniemi kävi Sleyn saarnaajakurssin vuonna 1987. Nykyisin eläkepäiviä täyttävät palvelutehtävät hengellisissä tilaisuuksissa sekä saskatoon-marjojen viljely.

 

Aiheet