Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Libanonilainen Khalil Abdelahad: ”Evankeliumin julistaminen on voima muutokseen Lähi-idässä”

 
Kuva: Hannu Haukka / IRR-TV

Islamilaisissa maissa evankelioivien TV-ohjelmien katsojamäärät ovat kaksinkertaistuneet pandemiavuonna. Yleiskristillinen medialähetysjärjestö IRR-TV toimittaa televisio-ohjelmia kuudelletoista satelliittikanavalle.

IRR-TV:n satelliittilähetykset kattavat alueen, joka ulottuu Pohjois-Afrikasta, Marokoon, Egyptiin, Jordaniaan, Syyriaan, Persianlahden maihin, Irakiin, Iraniin sekä Afganistaniin ja aina Pakistanin rajalle saakka. Ohjelmat toimitetaan arabian, persian, tadžikin, somalin, sudanin ja amharan kielillä.
Lähetyksiä suunnataan erityisesti maihin, joissa kristillisissä jumalanpalveluksissa käyminen on mahdotonta, jopa hengenvaarallista.

Islamilainen maailma on satelliittitelevisiolähetysten suurkulutusaluetta. IRR-TV saa yli 200.000 ohjelmalähetyspalautetta kuukaudessa. Palautteita saadaan sähköpostin, verkkosivustojen, puhelimen, YouTube-kanavien, sosiaalisen median ja henkilökohtaisten tapaamisten kautta. Viime vuosina kanava on tehnyt merkittäviä panostuksia löytääkseen ratkaisuja turvalliselle yhteydenpidolle.

Yli 70 prosenttia maailman 1,7 miljardista muslimista ei ole koskaan kuullut evankeliumia.
– Kristuksen evankeliumin julistaminen on voima muutokseen Libanonissa ja koko Lähi-idässä, uskoo Libanonin Evankelisen Allianssin johtaja Khalil Abdelahad.

Avainmedia ilmainen (vkot 48-49)

Hän kertoo eiryisesti vuoden 2015 mediamission onnistuneen, koska silloin seurakunnat Libanonissa yhdistivät rivinsä.

– Julistimme Kristuksen evankeliumia yhtenä rintamana.

Missio oli Libanonissa ainutlaatuinen, ja se sai suuren huomion television ja radion, sanomalehtien, ulkomainostaulujen sekä sosiaalisen median voimin. Lisäksi missioviikkojen aikana levitettiin satojatuhansia missiokirjoja, lehtisiä ja muita julkaisuja.

 

Aiheet