Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Arhinmäen avustaja: Slefiä ja Kansanlähetystä koskeva leikkauspäätös ei loukkaa yhdenvertaisuutta

 

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki ei suostu kommentoimaan poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajien lausumia, joiden mukaan hän toimi suvaitsemattomasti kristillisiä järjestöjä kohtaan jättäessään vuonna 2012 Kansanlähetyksen ja Slef:n ilman nuorisotyötä tekevien yleisjärjestöjen tukea. Järjestöt ovat saaneet kyseistä tukea vuosien ajan.

Arhinmäen eduskunta-avustaja Antero Eerolan mukaan päätös ei loukkaa nuorisolaissa määriteltyjä periaatteita.

– Nuorisolain ja -asetuksen periaatteisiin kuuluuvat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Näin ollen ministeriö ei voi olla tukemassa järjestöjä, jotka suhtautuvat kielteisesti seksuaalivähemmistöihin ja sukupuolten tasa-arvoon tai eivät ilmaise kantaansa selkeästi, Eerola kommentoi.

– Henkilökohtaisena kantanani sanon, että kyseisten poliittisten nuorisojärjestöjen kannattaisi enemmän olla huolissaan siitä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten ihmisarvoa syvästi loukkaavasta kampanjoinnista, johon esimerkiksi Evankeliumiyhdistys ja Kansanlähetys ovat osallistuneet.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

– Herra, anna minulle voimia heittää se ensimmäinen kivi, on heidän rukouksensa, Eerola otaksuu.

Hän siteeraa SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungneria, jonka mukaan ”suhtautumisessa seksuaalivähemmistöihin on käynnissä eeppinen hyvän ja pahan välinen taistelu”.

– On surullista, jos mainitut neljä poliittista nuorisojärjestöä asettuvat nyt tämän rintamalinjan väärälle puolelle.

Ministeriön mukaan Kansanlähetystä ja Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen ruotsinkielistä sisarjärjestöä Slefiä koskevaan leikkauspäätökseen taustalla ei ollut ”yksittäinen kampanja vaan laaja näkemys”. Siihen vaikutti esimerkiksi Vantaan seurakuntien päätös leikata portaittain Slef:in tukea.

– En näe Kansanlähetyksen ja Slefin toiminnassa mitään sellaista, joka olisi ristiriidassa hallitusohjelman kirjauksen kanssa enempää kuin vaikka oma järjestöni. Arhinmäen avoin asenteellisuus kristillisiä järjestöjä kohtaan on surullista ja antaa huonoa esimerkkiä nuorille päättäjille. Tässä on kysymys periaatteellisuudesta, ei niinkään rahasta, kommentoi KD Nuorten puheenjohtaja Aki Ruotsala aiemmin tänään.

KD Nuorten, Kokoomuksen Nuorten Liiton, Keskustanuorten ja Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajat kritisoivat tänään Arhinmäen leikkauspäätöstä

Lue myös Kansanlähetyksen nuorisotyöstä vastaavan Mika Falkin kommentit

 
Artikkelibanneri perussanoma