Aslan jättänyt kantelun Julkisen sanan neuvostolle

 

(kuva: wikipedia)

Seksuaalista eheytymistä kaipaavien järjestö pitää Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen viime viikonlopun järjestön leiriä kuvaavaa juttua mauttomana. Aslanin mukaan juttu oli ongelmallinen muun muassa sielunhoitosalaisuuden kannalta.

Aslan ry on kannellut Julkisen sanan neuvostolle Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toissa viikonloppuna julkaisemasta reportaasista, jossa toimittaja soluttautui Elävät vedet -leirille. Jutussa kerrotaan muun muassa homoseksuaalisten ihmisten eheytymistoiminnasta.
– Aluksi juttu herätti minussa samoja tunteita kuin monissa leiriläisissä, Aslan ry:n piirissä toimiva kouluttaja Ari Puonti sanoo.
– On törkeää, että ihmisiä häpäistään kertomalla ilman heidän lupaansa intiimejä asioita. Vaikka toimittaja väitti, että on jutussa häivyttänyt asioita, sukulaiset ovat silti tunnistaneet jutussa esiintyneitä ihmisiä. Kun on vielä häivyttämismielessä lisätty ja sotkettu asioita, joistain henkiöistä nyt luullaan asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.

Arkkipiispa tuomitsi

Ari Puonti näkee toimittajan soluttautumisen ongelmana rippisalaisuuden kannalta.
– Journalistina hän on mennyt kuuntelemaan ihmisten ripittäytymistä ja sielunhoitokeskustelua, tirkistelemään rippitilanteita.
– Lieventävänä asiana hän kertoi tilanteessa oman stoorinsa ja pyrki olemaan neutraali. Sävy ja sanavalinnat tuovat kuitenkin Elävät vedet -leiristä oudon kuvan.
Arkkipiispa Kari Mäkinen tuomitsi leirit tuoreeltaan STT:n välityksellä.
– Kun arkkipiispa sanoo, että tämä on manipulaatiota ja väkivaltaa herää kysymys, mistä kuva manipulaatiosta syntyy, Ari Puonti sanoo.
– Palaute leiristä oli ylitsevuotavan positiivista. Pyysimme ihmisiä kertomaan mitä he ajattelivat, emme käskeneet heitä olemaan kertomatta negatiivisia asioita.
Leiriläisten antamaa palautetta on julkaistu Aslan ry:n verkkosivuilla.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

 Lue myös: ”Ville Niinistö: Eheytymishoidoista kirjoitettu kohujuttu kuuluu sananvapauden piiriin”