Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Ateistikirkko laajentaa toimintaansa

 

Ateistikirkossa saarnataan sen käsityksen pohjalta

Hengellisenomaisia palveluita ateisteille tuottava kirkkokunta toimii jo kymmenissä maissa.

Kirkkokunta haluaa tarjota ateisteille julistusta ja mahdollisuuden kokea yhteyttä samalla tavoin ajattelevien kanssa. Saarnoissa käsitellään ateistisia uskonkappaleita.

Ateistinen kirkkokunta Sunday Assembly on aloittanut 35 uutta ateistipalvelusta ympäri maailman. Alun perin vuonna 2013 Britannian komediapiireistä liikkeelle lähteneitä ateistipalveluksia aloitetaan nyt muun muassa Uudessa-Seelannissa, Unkarissa, Ranskassa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Tavoitteena on tuottaa ateisteille kristillisyyttä muistuttavia hengellisenomaisia palveluja, jotta ateistit voisivat nauttia seurakunnille tutusta lämpimästä ilmapiiristä, sosiaalisesta jakamisesta ja yhteenkuuluvuuden tunteesta.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Palvelusten rakenne on suunniteltu muistuttamaan seurakuntien kokoontumisia esimerkiksi siinä mielessä, että ohjelmaan kuuluu asianmukaista musiikkia sekä julistusta.

Ateistiseurakuntien saarnat keskittyvät ateististen uskonkappaleiden viestimiseen mahdollisimman innostavalla tavalla. Palveluksissa opetetaan muun muassa siitä, miten vääryyksiä ei koskaan tulla oikaisemaan ikuisuudessa, koska kuolemanjälkeistä elämää ei ole. Ihmisten tuleekin ylösnousemuksen sijaan tavoitella onnea ja hyvää aikaa tässä elämässä.

 

Juttua muokattu ma 6.10. klo 8.26: Jutun kuva ei suoraan liity Sunday Assemblyyn vaan on kuvituskuva.