Bono puhuu taas Jeesuksesta

 

Bono vuonna 2009. KUVA: DAVID SHANKBONE

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä levinnyt U2-yhtyeen keulakuva Bonon haastattelu, jossa hän kertoo, kuka Jeesus hänen mielestään oli.

Anglikaanisen All Souls -seurakunnan Christianity Explored -kurssin video on julkaistu viime syyskuussa.

Paul David Hewson eli Bono kertoo haastattelussa, että hän pyrkii ymmärtämään Jumalaa Kristuksen persoonan kautta. Kysymys siitä, kuka Jeesus oli, on hänen mielestään ratkaiseva kysymys kristitylle.

”Siitä kysymyksestä ei pääse helposti eroon sanomalla, että hän on suuri ajattelija tai filosofi, koska hän todella sanoi olevansa Messias. Siksi hänet ristiinnaulittiin. Hänet ristiinnaulittiin, koska hän sanoi olevansa Jumalan Poika. Hän siis joko oli Jumalan Poika tai sitten hän oli hullu, Charles Mansonin kaltainen hourailija. Mutta minun on vaikea uskoa, että joku kahjo olisi inspiroinut ja koskettanut miljoonien ja taas miljoonien ihmisten elämää 2000 vuoden ajan”, Bono sanoo.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

”Tästä siis seuraa, että hän on jumalallinen?” haastattelija kysyy, johon Bono vastaa myöntävästi. Haastattelija kysyy myös, seuraako tästä se, että Jeesus nousi ruumiillisesti kuolleista.

”Kyllä. Ihmeet eivät ole minulle ongelma. Elän niiden keskellä. Olen yksi sellainen”, Bono sanoo hymyillen.

Bono kertoo videopätkässä myös perheensä rukouselämästä, raamatunluvusta ja kirkossa käymisestä. Bono on aikaisemminkin puhunut uskostaan julkisuudessa, muun muassa Michka Assayasin kirjassa Bono on Bono (Hodder Paperback 2006).

Katso Bonon videohaastattelu tästä

 
artikkelibanneri Uusi Tie