Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Brasilialaislähetit evankelioivat jalkapallolla

 

Emilsonin jalkapallojoukkueen nimi on Yaakaar. KUVA: fida.fi

Aikoinaan suomalaiset tekivät lähetystyötä Brasiliassa. Nyt brasilialaiset tekevät lähetystyötä – omilla vahvuuksillaan tietysti.

– Jalkapallo on avain moniin lukittuihin oviin. Se tarjoaa mahdollisuuden kertoa Jeesuksesta niille, jotka eivät ole vielä kuulleet Hänestä. Lisäksi liikunta parantaa nuorten fyysistä hyvinvointia, jalkapallolähetti Emilson de Castro Alves kertoo.

Emilson työskentelee Senegalissa Fidan brasilialaisen kumppanin lähettämänä.

– Aloitimme jalkapallotoiminnan porukalla, johon kuului 35 poikaa. Tällä hetkellä joukkueeseen kuuluu 57 poikaa. Nyt tarvitsemme lisää pelipaitoja sekä paljon muuta, mutta meillä ei ole edellytyksiä hankkia niitä. Rukoilemme ja etsimme ratkaisua.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Emilson perheineen on työskennellyt Senegalissa neljän vuoden ajan. Jo ennen muuttoaan perhe rukoili, että pääsisi kastamaan jonkun tuossa maassa.

– Vuoden maassa elettyämme tapahtui asia, joka oli meille tärkein tapahtuma koko lähetystyömme aikana: saimme kastaa erään henkilön yhdessä Afrikan suljetuimmista maista.

Jalkapallo yhdistettynä Brasilian kansalaisuuteen poistavaa usein kaikki ennakkoluulot monissa sellaisissakin maissa, joita pidetään suljettuina.

 

Lue lisää Fidan sivuilta tästä

 
artikkelibanneri Uusi Tie