Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Brittitaitelija Luke Jerramin Gaia-maapallo esillä Helsingin Tuomiokirkossa lokakuussa

 

Luke Jerramin taideteos Gaia on 1,8 miljoonaa kertaa pienempi kuin todellinen maapallo.

Lokakuussa Helsingin Tuomiokirkossa vietetään Kestävä tulevaisuus -tapahtumakuukautta. Gaia-maapallon alla käydään keskusteluja ajankohtaisista aiheista ja kuullaan musiikkia. Tapahtumakuukausi päättyy messuun ja päätösjuhlaan 27.10.

Brittitaiteilija Luke Jerramin maailmankuulu Gaia-maapallo on esillä ensimmäistä kertaa Helsingissä. Teokseen voi tutustua Helsingin Tuomiokirkossa kirkon vierailuaikoina 27.10. saakka. Jerram tunnettaan erityisesti suurikokoisista julkisista taideteoksista, installaatioista ja elävän taiteen esityksistä. Hänen teoksiaan on ollut esillä yli 800 näyttelyssä yli 50 maassa.

Halkaisijaltaan seitsenmetrinen Gaia perustuu yksityiskohtaisiin NASA:n Maan pinnasta ottamiin kuviin. Gaia tarjoaa mahdollisuuden nähdä planeettamme kolmiulotteisesti ja vaikuttavassa mittakaavassa: 1 cm taideteoksessa vastaa todellisuudessa 18 kilometriä maan pinnalla. Kun teosta katsoo 211 metrin etäisyydeltä, se näyttää samalta kuin maapallo näyttää kuusta katsottuna. Teoksen ympärillä soi BAFTA-palkitun säveltäjä Dan Jonesin luoma tilaääni.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Gaia-taideteos kutsuu vierailijoita keskusteluun luomakunnan tulevaisuudesta lokakuun ajan. Lokakuun aikana kirkossa järjestetään Kestävä tulevaisuus -teemaisia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista, teemamessuja ja konsertteja. Tapahtumakuukausi päättyy sunnuntaina 27. lokakuuta klo 10 vietettävään messuun, kirkkokahveihin ja päätösjuhlaan.