Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Chariots kruunattiin Golden Gospel -palkinnolla

 

Chariots-yhtye on saanut vuoden 2013 Golden Gospel -palkinnon. Big bandina ja gospelkuorona tunnettu Chariots palkittiin Joensuun Gospel-festivaalien yhteydessä tänään lauantaina iltapäivällä.

Palkinnon luovuttivat festivaalin johtaja Hannu Hätönen ja Radio Dein myyntijohtaja Pekka Vaismaa. Palkintona on tänä vuonna pronssiveistos Gospel-kruunu, jonka on tehnyt kuvanveistäjä Veikko Myller.

Golden Gospel -tunnustuksella palkitaan vuosittain ansioitunut suomalaisen gospel-musiikin eteen työskennellyt henkilö tai taho.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Chariotsin perusti kotkalainen liikemies Kaj Pekkanen vuonna 1986. Pekkanen halusi tarjota Suomen Vapaakirkon nuorille paikan toteuttaa itseään korkeatasoisen musiikin parissa.

Chariotsin musiikki on vauhdikasta ylistysmusiikkia, joka on sovitettu suuren kokoonpanon esitettäväksi, mikä on alkanut käydä harvinaiseksi suomalaisissa gospelympyröissä.

Isoa orkesteria ei liikutella kevyesti keikkamatoille. Chariots konsertoi nykyään muutaman kerran vuodessa. Yhtye on ehtinyt levyttää vuosien saatossa myös useita albumeja.

Viime vuonna Golden Gospel -tunnustus myönnettiin saksofonisti Juhani Aaltoselle. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Pekka Simojoki, Jaakko Ryhänen, Jukka Leppilampi ja Kirsi Rostamo.

Joensuussa 18. kertaa järjestettävät Gospel-festivaalit jatkuvat kaupungissa sunnuntai-iltaan saakka.

Golden Gospel -palkittu Chariots Radio Dein haastattelussa lauantaina 10.8. klo 15.00.

Joensuu Gospel-festivaalien verkkosivut

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)