Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Dance-messussa musisoineesta Audilesta CatCat-suosikki

 

Virpi ja Katja Kätkä puhuivat hengellisyydestään Radio Dein Gospelraadissa.

KUUNTELE KLIPPI. Turun dance-messun musiikista vastanneen Audile-yhtyeen hengellinen konemusiikki vetoaa myös suurta suosiota nauttivan CatCat-yhtyeen jäseniin.

Virpi Kätkä valitsi Audilen sävellyksen suosikikseen Radio Dein Gospelraati-ohjelmassa maanantaina.

– Meillä on kyllä Katjan kanssa ihan samanlainen musiikkimaku. Tykkään ranskalaisista ja ruotsalaisista dance-kompeista, he osaavat tehdä sen parhaiten. Tästä kappaleessa soundit ovat ihanan pehmeitä, kuvaili Audile-kaksikon Risto Poukan ja Timo-Pekka Huhtisen tuottamaa ja Laura Aution laulamaa Above the Rain and Fire Virpi Kätkä.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Ihanaa, että dance-musiikki ja kirkko yhdistetään, koska se tuo lisää porukkaa.

Myös Katja Kätkä toivotti nuorille tekijöille rohkeutta käyttää osaamistaan hengellisen musiikin kehittämiseksi.

– On tosi hieno homma, että eri musiikkigenreihin tulee hengellisiä tekstejä. Me suomalaiset olemme vähän lokerokansaa, mutta yhdistyminen voisi olla mahdollista musiikin keinoin, kun mukaan saadaan hengellistä sanomaakin.

Audilen ohella Katja Kätkään Gospelraadissa vetosi eniten huhtikuun lopussa julkaistavalta Jipun uutuuslevyltä lohkaistu single Väärinpäin lentävät linnut.

Hengellisyys korvannut Bye bye, beibi -tekstit

Virpi ja Katja Kätkä kertoivat ohjelmassa avoimesti myös omasta hengellisyydestään. Tärkeä hengellinen kasvattaja sisaruksille on ollut heidän isoäitinsä, joka oli tytöille läheinen jo pienenä.

– Mummi joutui luopumaan papasta jo nuorena. Hän odotti kaksosia ja oli viimeisillään raskaana, kun hänen miehensä Veikko kuoli hänen syliinsä lumimyrkyn keskellä maalaistalossa eikä apua ehditty saada ajoissa, Virpi Kätkä kertoo.

– Näin mummi jäi kahden lapsensa kanssa kolmestaan. Aina hän kertoi, että kun hänestä aika jättää, niin he jatkavat yhteistä matkaansa Veikon kanssa toisessa ajassa ja toisessa paikassa.

CatCat on julkaissut 20-vuotisen uransa kunniaksi juhlalevyn, jossa vanhojen CatCat-suosikkien lisäksi kuullaan myös hengellistä musiikkia.

– Bye bye, beibi -tekstit ovat näissä uusissa kappaleissa vaihtuneet hengellisyyteen ja elämänarvoihin. Kaikki nämä uudet tekstit ovat henkilökohtaisia ja meidän omasta elämästä, toteaa Virpi Kätkä.

Syvälliset laulut kirkoista levylle

Katja Kätkän mukaan hengellisiin lauluihin tarttuminen oli kaksikolle varsin luontevaa, sillä usko on ollut aina läsnä molempien sisarusten elämässä.

– Mummi oli meidän hengellinen kasvattaja, ja toki myös äiti ja isä, mutta mummin kanssa luimme aina Raamattua, kun olimme hänen luonaan käymässä. Meitä kiinnosti Uudesta testamentista erityisesti Johanneksen ilmestys ja tulevaisuuden tapahtumat. Luimme paljon tulevaisuuden tapahtumia kuvaavia profetioita ja olimme kiinnostuneita arvioimaan, mitä kaikkea ennustukset tarkoittavat, Katja Kätkä muistelee.

– Olemme esittäneet hengellistä musiikkia pitkään ja tehneet myös kirkkokonsertteja, mutta niiden levyttäminen on jäänyt vähiin. Toki Saviruukku ja Jumala rakastaa maailmaa -kappaleet ovat päätyneet äänitteelle jo aiemmin. Emme ole julistajia, meille on ominta musiikki ja uskosta on kerrottu, jos joku on asiasta kysynyt, Virpi Kätkä kertoo.

CatCatin juhlalevylle uusista, hengellistä pohdintaa sisältävistä kappaleista ovat päätyneet muun muassa Enkeli, Rukous ja Kätkän sisarusten isovanhempien tarinan kertova Siivet.

Gospelraati on Suomen vanhin yhä radiokanavilla kuultava uutta musiikkia esittävä ohjelma, joka kuullaan Radio Dein taajuuksilla lauantaisin ja maanantaisin.

Virpi ja Katja Kätkän vierailu Gospelraadissa kuullaan uusintana maanantaina 26.3. kello 13-14 ja yöllä 01-02.

Lue myös: ”G-Poweredin Kimmo Korpela: Dance-messu on raamatullinen”

Katso video: ”Tunnelmapaloja dance-messusta”

Kuuntele Radio Dein reportaasi Turun dance-messusta 23.3.2012. Haastateltavina messun puuhamies Joona Haarala sekä musiikista vastanneen  Audile-yhtyeen vokalisti Tia Svart (toimittaja Ida-Liina Haarala):

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)