Englannin jalkapallomaajoukkueen hyökkääjät Daniel Sturridge ja Wayne Rooney ovat tunnustavia kristittyjä. Sturridge kiittää jatkuvasti twiiteissään Jumalaa. Rooneyn twitter-tililtä kristillisiä twiittejä on poistettu.
Christians in Sport (Kristityt urheilussa) -järjestön johtaja Graham Daniels näkee, että jalkapallokulttuurissa on tapahtunut kolmessakymmenessä positiivinen muutos uskon ilmaisemista kohtaan.
”Kiitos Jumalalle ensimmäisestä maalistani”, kirjoitti Daniel Sturridge twitter-tilillään MM-kisojen Englanti-Italia-ottelun jälkeen sunnuntaina. Hän oli Englannin ainoa maalintekijä tappiollisessa ottelussa Italiaa vastaan lauantaina.
Sturridge liittää tämän tästä twiitteihinsä sellaisia hashtagejä kuin #godislove ja #godisgood. Liverpoolia seuratasolla edustava Sturridge voitti viime syyskuussa Valioliigan kuukauden pelaajan palkinnon. Tämän jälkeen Sturridge twiittasi Raamattua lainaten: ”Kaikki minä voin Kristuksessa, joka minua vahvistaa.”
Manchester Unitedin Wayne Rooneylle uskon ilmaiseminen ei ole ollut yhtä helppoa. Erään twiitin Rooney osoitti kristilliselle God TV:lle: ”@godtv I’m watching and feel you. Much love.” (Katselen teitä ja tunnen teidät. Paljon rakkautta). Toimittaja Adam Forrest kirjoittaa The Independent -lehdessä, että twiitti poistettiin pian tämän jälkeen. Samoin kävi toiselle twiitille, jonka Rooney osoitti viime vuonna amerikkalaiselle saarnaajalle Todd Bentleylle. Rooney kuvasi Bentleyn toimintaa ”hyvin voimakkaaksi ja koskettavaksi”.
Katolilaista Rooneya on estetty puhumasta uskostaan myös aikaisemmin. Edellisten maailmanmestaruuskilpailujen aikaan Rooneyltä kysyttiin uskosta, mutta tiedotustilaisuuden järjestäjät lopettivat keskustelun alkuunsa ja sanoivat: ”Me emme puhu Jumalasta.”
Valioliigan kulttuuri on muuttunut
Toimittaja Adam Forrest lainaa artikkelissaan Christians in Sport -järjestön johtajaa Graham Danielsia, joka on kertonut leimasta, jonka hän pelaajaurallaan sai uskonsa tähden 1980-luvun puolessa välissä. ”Jalkapallossa oli machokulttuuri: kovat miehet joivat ja elivät rankasti.” Kristillisen uskonsa tunnustavaa pidettiin heikkona tai hieman yksinkertaisena.
”Kolmessakymmenessä vuodessa on muuttunut paljon. Valioliigaan ulkomailta tulleiden pelaajien ympärillä on paljon vähemmän vouhotusta, koska jotkut heistä tulevat kulttuureista, joissa uskon ilmaiseminen on sääntö”, Daniels kertoo.
Tässä linkki The Independent-lehden artikkeliin.