Dipendra Halder Kuopioon: Tuemme seurakuntien kasvua Intiassa

 
Oranssiin kauluspaitaan pukeutunut mies katsoo hmyillen kameraa.

–Yhteisöllinen, ryhmissä tapahtuvaa radionkuuntelu on lisääntynyt Intiassa, kertoo Dipendra Halder.

–Emme perusta seurakuntia vaan toimimme niin, että olemassa olevat seurakunnat voivat laajentua, kertoo Dipendra Halder, radiotyötä tekevän järjestön johtaja Intiasta. Hän osallistuu elokuussa Medialähetyspäiville Kuopiossa.

Dipendra Halder on Sansan yhteistyökumppanin Trans World Radio Intian johtaja.  Hän kertoo, että erityisesti yhteisöllinen, ryhmissä tapahtuvaa radionkuuntelua on lisääntynyt. Dipendra kertoo radiotyöstä Medialähetyspäivillä.

Medialähetyspäivien muut ulkomaiset vieraat ovat Toivoa naisille -työn kansainvälinen johtaja Susie Pek Brasiliasta, Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimen UELCI:n pääsihteeri Joshua Peters sekä persiankielistä tv-työtä tekevät Nazanin Ashari ja Nader Taghizadeh satelliittitelevisio SAT-7 Pars:sta.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Pitkän linjan rauhanvälittäjä Antti Pentikäinen on yksi juhlien pääpuhujista. Lauantain paneelikeskustelussa pohditaan, miten säilyttää rauha sydämessä ja levittää rauhaa myös omassa ympäristössä.

Medialähetyspäivät ovat 23.−25. elokuuta Kallaveden kirkossa Kuopiossa. Juhlat ovat kaikille avoin hengellinen tapahtuma. Se on samalla kirkon lähetysjärjestö Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan valtakunnallinen kesäjuhla. Tapahtuma järjestävät Sansa ja Kallaveden seurakunta.

Kukko kutsuu juhlimaan

Vähän jännittää. Näin kuvailee tunnelmiaan juhlien koordinaattori, Kallaveden seurakunnan pastori ja Maaningan aluepappi Marjukka Borgman.             

– On mielenkiintoista pysähtyä miettimään lähetystehtävää rauhan, rakkauden ja rukouksen teemojen alle. Juhlien ohjelma on tarkasti mietitty ja monipuolinen, ja iltaisin on hyvää, musiikkipitoista ohjelmaa.

Hän suosittelee muun muassa lauantain iltapäivää tilaisuutta, jossa avataan sekä Raamattua että kalakukkoa. Raamatusta puhuu Sansan toiminnanjohtaja Mikko Matikainen ja kalakukon rakenteesta ja sen tekemisestä Saariston Marttojen kalakukkojen asiantuntijana Kati Rissanen.

Savolainen huumori näkyy juhlilla mm. juhlien maskotissa Medialähetyskukossa. Torveen puhaltava kukko on seikkaillut juhlien mainoksissa jo kuukausia. Kukko tepastelee myös juhlapaikalla Kallaveden kirkossa ja sen pihalla. Mutta kuka löytyy kukkoasun sisältä – se selviää ehkä juhlissa!

Piispa saarnaa juhlamessussa

Medialähetyspäivillä on luvassa myös monipuolista musiikkia. Perjantaina musisoivat Big Hand Trio eli Urkki Niemi yhtyeineen sekä MGTH Reunion eli Mikko Goes To Heaven. Lauantaina vuorossa ovat Jarkko Maukonen Houseband ja Nina Åström. Nuorten etkot ja Juhani Tikkasen trubaduurikeikka kuullaan jo torstaina Petosen seurakuntatalolla.
Alakouluikäisille ja sitä nuoremmille lapsille on omaa ohjelmaa lauantaina.

Sunnuntain juhlamessussa Kallaveden kirkossa saarnaa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Messussa siunataan Mikko Matikainen Sansan toiminnanjohtajan työhön sekä uudelle työkaudelle lähetys- ja projektityöntekijöitä.

Medialähetyspäiviä voi seurata myös suoran nettilähetyksen välityksellä osoitteessa sansa.fi/mlp24.  Osa tilaisuuksista kuullaan Radio Deistä sunnuntaina 25. elokuuta.

Sansa on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka tukee kristillistä mediatyötä noin 40 kielellä.

Dipendra Halder osallistuu myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kumppanuuskonsultaatioon, joka pidetään 26.-30. elokuuta Helsingissä. Sinne saapuu järjestöjen ja kirkkojen johtajia kymmenistä kehittyvistä maista.

Lue juttu Brasiliasta juhlille saapuvasta Susie Pekistä.

 

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa