Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Dynaaminen työ palkitsee piilouskovat

 

HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtajana keväällä aloittanut Henrietta Grönlund toimi aiemmin tutkijana Helsingin yliopistossa. Tutkiessaan Yhteisvastuu-kerääjiä Henrietta Grönlund havaitsi, että kerääjien taustat ja motiivit ovat monenkirjavia.
– Oli jännittävää, miten eri tavalla uskovat ja ajattelevat – myös kirkkoon heikosti sitoutuneet – ihmiset halusivat toteuttaa auttamisen haluaan.

– Havahduin tutkimuksissani piilouskonnollisuuteen, joka ei näy jumalanpalvelusten osallistujamäärissä. Ihmiset toteuttavat uskonnollisuuttaan ja arvojaan paljon monipuolisemmin kuin me teologit osaamme kuvitellakaan.
Myös nuorten aikuisten kirkkoon sitoutumaton uskonnollisuus muuttuu teoiksi ja motivoi auttamiseen.
– Vapaaehtoistyö on parhaimmillaan dynaamista toimintaa, joka edesauttaa henkistä kasvua ja palkitsee tekijöitään todella syvällä tasolla. Sen kautta saa sosiaalisia kontakteja ja työkokemuksia. Tärkeäksi koetaan myös tunne, että ”me olemme saaneet jotakin yhdessä aikaiseksi”.
– Nykyään tunnustetaan avoimesti, että auttamistyö voi tuottaa tekijälleenkin tyydytystä, ja olla hauskaa ja hyödyllistä. Kun ihminen tekee hyvää muille, hän saa siitä itsekin iloa! Grönlund korostaa.
Yhä harvempi vapaaehtoinen pysyy pelkästä velvollisuudentunnosta tietyssä organisaatiossa. Rekrytoinnissa voittajia ovat ne, jotka haluavat ottaa vapaaehtoiset vastaan lämpimästi ja tarjoten miellyttävän ilmapiirin.

 

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.