Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Ebola-epidemia vaikeuttaa lähetyslaivatoimintaa

 

Ebola-virus vaikuttaa lähetystyöhönkin. Kuva: Shutterstock

Africa Mercy -lähetyslaiva ei ole päässyt Guineaan, ja Beninkin saattaa jäädä väliin. Mercy Ships -järjestö seuraa tiiviisti viruksen etenemistä Afrikassa.

– Pyydämme esirukousta, kun punnitsemme kaikkia riskienhallinnan vaihtoehtoja, kuten toimintaa muissa epidemiasta vapaissa maissa, vuodesta 1978 toimineen järjestön toiminnanjohtaja Don Stephens vetoaa.

Afrikassa leviävä Ebola-viruksen aiheuttama epidemia vaikeuttaa Mercy Ships -hyväntekeväisyysjärjestön lähetyslaivatoimintaa.

Järjestön operoima maailman suurin siviilisairaalalaiva Africa Mercy on jo joutunut jättämään väliin toimintajakson Guineassa, ja järjestö harkitsee, voiko alus seilata myöskään Beninissä sijaitsevaan satamaan.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Mercy Ships -järjestön toiminnanjohtajan Don Stephensin mukaan alus on suunniteltu erityisesti kirurgisiin ja koulutuksellisiin operaatioihin, ei virusepidemioiden hoitamiseen.

– Usean sängyn huoneet, rajalliset eristystilat ja miehistön tilojen sekä perheiden ja lasten ruokailutilojen läheisyys ovat vain muutama esimerkki rajoitteista, hän totesi järjestön lehdistötiedotteessa.

Stephensin mukaan järjestö seuraa tiiviisti viruksen etenemistä koko maanosassa.

– Afrikka säilyy ensisijaisena kohteenamme, mutta miehistön turvallisuus on kaikkien päätösten perusta.

Yhdysvaltain terveysviranomaisten suositusten mukaisesti järjestö on kieltänyt miehistöään matkustamasta Guineaan, Sierra Leoneen, Liberiaan ja Nigeriaan. Myös näissä maissa olleet pääsevät laivalle vasta vähintään kolmen viikon karanteenin jälkeen.

– Pyydämme esirukousta, kun punnitsemme kaikkia riskienhallinnan vaihtoehtoja, kuten toimintaa muissa epidemiasta vapaissa maissa, Stephens vetoaa.

Vuonna 1978 perustettu Mercy Ships tarjoaa lähetyslaivojen kautta ilmaista sairaanhoitoa ja koulutusta vähäosaisille. Järjestöllä on tällä hetkellä yksi lähetyslaiva.