Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä haluaa kiinnittää huomiota Algerian uskonnonvapaustilanteeseen. Kristityt ovat joutuneet yhä ahtaammalle, ja lukuisia kirkkoja on suljettu tai määrätty suljettavaksi.
Kansainvälisen yhteisön pyynnöistä huolimatta Algerian viranomaiset eivät ole toistaiseksi osoittaneet aitoa sitoutumista toimiin, jotka edistäisivät uskonnon- ja vakaumuksen vapautta Algeriassa.
Uskonnonvapausryhmä vetoaa sen puolesta, että Hamid Soudad, Rachid Mohamed Seighir, Nouh Hamimi ja Foudhil Bahloul vapautetaan syytteistä ja ehdoitta, että kaikki suljetut kirkkorakennukset avataan uudelleen ja kristityt saavat kokoontua rakennuksissaan palvomaan ilman kohtuuttomia rajoituksia, ja että protestanttisten kirkkojen yhteenliittymän, EPA:n (The National Association of Protestant Churches) rekisteröintihakemus käsitellään viipymättä ja sen rekisteröinti uusitaan lain mukaisesti. Algerian hallitus tunnusti EPA:n virallisesti vuonna 1974, mutta vuonna 2012 voimaan tulleet uudet lait edellyttävät kuitenkin uutta rekisteröitymistä. Vaikka EPA täyttää kaikki lain vaatimukset ja on hakenut uudelleen rekisteröintiä 2013, se ei ole saanut vastausta, joten teknisesti sillä ei ole laillista asemaa.
Uskonnonvapausryhmän puolesta vetoomuksen allekirjoittivat ryhmän puheenjohtaja Sari Essayah (kd), ryhmän varapuheenjohtaja Pekka Aittakumpu (kesk), ryhmän jäsenet Mika Niikko (ps) ja Heikki Autto (kok). Vetoomus on osoitettu Algerian suurlähettiläälle sekä Algerian hallinnon edustajille.
Kansainvälisen Open Doors -järjestön julkaisema World Watch List kokoaa vuosittain 50 maata, joissa kristityt kokevat vakaumuksensa vuoksi eniten vainoa maailmassa. Algeria on kristittyjen vainoja mittaavassa listauksessa sijalla 24.