Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Eetikko: Seksuaalinen vallankumous voidaan selättää

 

Russell D. Moore saarnaamassa lokakuussa 2011. Kuva: Wikimedia Commons

Russell Moore puhui kokouksessa, jossa huolensa seksuaalisen vallankumouksen seurauksista toivat julki kristittyjen lisäksi muun muassa muslimit, hindulaiset, juutalaiset ja mormonit. Moore kumosi huhut siitä, että paavi Fransiskuksen seksuaalieettinen opetus olisi löyhempää kuin hänen edeltäjiensä.

Vatikaanissa järjestetty mieheyttä, naiseutta ja avioliittoa käsitellyt uskontojen yleiskokous herätti toiveita paremmasta huomisesta seksuaalietiikan saralla, kuvailee kokouksessa puhunut yhdysvaltalaisen Southern Baptist -kirkkokunnan etiikan ja uskonnonvapauden komission johtaja Russell Moore.

Joulukuun 17. päivänä järjestetyssä kokouksessa tapasi toisiaan kristittyjen lisäksi islamilaisia, hindulaisia, juutalaisia, mormoneja, sikhiläisiä ja buddhalaisia johtajia. Huoli seksuaalisen vallankumouksen seurauksista ylitti uskontojen rajat. Suurin osa edustajista kuitenkin poistui kokouksesta luottavaisena, että avioliiton ulkopuolista seksiä ja homoliittoja normalisoiva seksuaalinen vallankumous voidaan selättää.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Omassa puheessaan Moore toi esille muun muassa seksuaalisen vallankumouksen vahingolliset seuraukset erityisesti naisille sekä yleisesti ihmiskunnan hyvinvoinnille. The Christian Postille antamassaan haastattelussa hän myös totesi perättömiksi medioissa levinneet huhut, joiden mukaan paavi Fransiskus ei pysyisi täysin katolisen kirkon opetuksessa miehuudesta, naiseudesta ja avioliitosta.

– Paavi oli selkeä siinä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, ja että komplementaarisuus on olennaista avioliitossa, Moore totesi.

Komplementaarisuudella eli täydentävyydellä tarkoitetaan oppia siitä, että Jumala loi miehen ja naisen erilaisia tehtäviä varten, ja näin ollen sekä naiseus että miehuus on korvaamatonta ja itsessään äärettömän arvokasta.

Lue The Christian Postin alkuperäinen uutinen aiheesta täältä.