Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Ei koskaan hylättynä

 
Nuoria muslimeja puistossa muurin päällä istumassa

Kuvituskuva.

Kätketyn Raamatun löytyminen asetti egyptiläisen nuoren pariskunnan äärimmäiseen vaaraan. Toisten kristittyjen tarjoama tuki pelasti heidät.

”Olette vääräuskoisia. Olette pettäneet minut. Teidät molemmat pitäisi tappaa!”

Raef* ja hänen vaimonsa Sawson* pelkäsivät hirvittävän uhkailun vuoksi. Raefin isä, egyptiläinen kylänsä imaami, fanaattinen muslimi, kiehui hurjan raivon vallassa. Hän oli tullut pariskunnan huoneeseen, kun nämä olivat poissa, ja löytänyt näiden salaisen Raamatun. Nyt hän uhkasi heitä mitä julmimmalla tavalla. ”Jos viivytte kylässä yhtään kauemmin, teille käy huonosti!” Raefin isä huusi.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Kolmen vuoden mittainen salaisuus

Raef ja Sawson asuivat Raefin vanhempien luona ja Raef ajoi isänsä taksia. He olivat tulleet Jeesuksen omiksi noin kolme vuotta aikaisemmin, sen jälkeen kun Sawsonin veli oli kääntynyt kristinuskoon ja kertonut heille oman tarinansa.

Pariskunta kuului kotiseurakuntaan ja oppi, kuinka vaeltaa Jeesuksen omina. ”Me elimme kasvun ja muutoksen aikaa alkaen ymmärtää, kuinka tärkeää läheinen suhde Kristuksen kanssa on”, Raef muistelee.

Te hoiditte hengellistä kasvuamme.

RAEF

Mutta tuona päivänä, kun heidän uskonsa oli paljastunut ja isän julmat uhkaukset vielä kaikuivat heidän korvissaan, Raef ja Sawson pakkasivat kourallisen omaisuuttaan ja lähtivät. Pariskunnalla ei ollut kotia, ei työtä eikä toivoa. He jopa kyseenalaistivat päätöksensä seurata Jeesusta.

”Pelastettu, kiitos teidän”

Juuri silloin aviopari tapasi Open Doorsin paikallisen kumppanin – ja kaikki muuttui.

“Pelastuimme sen ansiosta, miten tuitte meitä joka tavalla”, Raef kertoo. ”Autoitte meitä löytämään asuinpaikan ja jopa mahdollistitte ajoneuvon ostamisen, jotta pystyin taas ansaitsemaan ja elättämään perheeni.”

”Kaiken lisäksi tarjositte psykologista tukea neuvonnan kautta, ja opetuslapseuttamisryhmässä tuitte hengellistä kasvuamme. Löysimme turvallisen ja hoivaavan yhteisön kulkemaan kanssamme elämän matkalla.”

”Teidän kanssanne joka päivä”

Tällä hetkellä Raef ja Sawson jatkavat elämäänsä kaksoisidentiteetin suojassa: kristittyjä kotona ja muslimeita julkisuudessa. Egyptissä islamista kääntyminen merkitsee jatkuvaa vaaraa ja vainoa. Jos pariskunnan usko tulisi julkisesti ilmi, he kohtaisivat syrjintää, väkivaltaa, häirintää ja lisää uhkia.

Mutta tuen avulla he kestävät pitäen tiukasti kiinni Jeesuksen sanasta Matteuksen evankeliumissa 28:20: “Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”

 

… ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti.”

MATT. 28:20

* Nimet muutettu turvallisuussyistä

 

Tutustu kristittyjen tilanteeseen Egyptissä.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen

Aiheet