Hyvät: Netflixin uusi elokuva Neitsyt Mariasta ei ole täysin raamatunmukainen, mutta tavoittaa evankeliumien ytimen Yleinen: Muistokirjoitus: Antero Laukkanen tiesi, että rukouksen tililtä kate ei lopu

Eija Riitta Korhola: ”Kulttuuriamme vaivaa rahanahneus”

 
Eija-Riitta Korholan mukaan yritystoiminnan hyvinvointi jää nykyisin sivuasiaksi.

Eija-Riitta Korholan mukaan yritystoiminnan hyvinvointi jää nykyisin sivuasiaksi.

Eija-Riitta Korhola kritisoi Radio Deille suomalaismediassa esiintyvää toimintakulttuuria. Ex-meppi arvioi nettijournalismin ja uutiskilpailun tehneen toimittajista ihmisten jahtaajia, joille skuuppi on arvokkaampi kuin totuuus.

 – Suomalaista politiikkaa ei tule arvioida irrallaan poliittisesta journalismista. Silloin ei voi olla huomaamatta, että meneillään on julma ihmisjahti.

Korhola korostaa, ettei mitään yhtenäistä ”mediaa” ole, mutta hän suree viime aikoina lisääntynyttä ilmiötä väärinymmärtää tietoisesti kohu-uutisen toivossa. Se jos mikä tuhoaa politiikkaa, kommentoi Korhola tuntojaan Radio Deille Washingtonista, jossa hän osallistuu Yhdysvaltain kongressin järjestämälle rukousaamiaiselle. Tänään Iltalehden julkaisemassa blogissa Korhola puhuu ”koulukiusaajan asenteesta” muun muassa pääministeri Aleksander Stubbia kohtaan.

Kotimaa neliöb. 16.-22.12.

”Ei neljännen valtiomahdin demokraattinen valvontavastuu ole sitä, että poliittinen journalismi tempautuu sosiaalisen median tunnelmiin, ottaa koulukiusaajan asenteen tai kiinnittää huomion epäolennaiseen, verkkosukkiin tai polvihousuihin, ja unohtaa varsinaiset päätökset”, kirjoittaa Korhola. Hänen mielestään sananvapauden lisäksi tulisi puhua sananvastuusta.

Hän täsmentää Radio Deille tarkoittavansa kiusaamisella tahallista tosiasioiden vääristämistä halutun vaikutuksen tai mielikuvan aikaansaamiseksi.

– Kyse on tahallaan väärinkäsittämisestä skuuppien nälässä.  En usko että kukaan terve ihminen enää haluaa politiikkaan, kommentoi Eija-Riitta Korhola bloginsa sisältöä Radio Deille. Tarkoituksellisen väärinymmärtämisen syynä hän pitää painetta loihtia myyviä otsikoita. Toimittajilla on paine tuottaa lukijoille sitä, mitä näiden oletetaan haluavan kulloisessakin tilanteessa lukea.

– Kulttuuriamme vaivaava kipein asia on rahanahneus. Se saa skuuppijahtiin hinnalla millä hyvänsä, kokoomuksen entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola tykittää Washingtonista.

Kristittynä poliitikkona tunnetuksi tullut Korhola haastaa myös kristityt tarkistamaan asenteitaan yhteiskunnallisia vaikuttajia kohtaan.

– Kristityiltä haluaisin kysyä, koska viimeksi rukoilit tasavallan presidentin tai pääministerin puolesta. Kristittynä tietenkin uskon, että rukous oikeasti liikuttaa asioita. Mutta vaikkei rukoukseen uskoisikaan, vaikka olisin umpiateisti, olen varma, että arvostaisin silti rukousta. Raskaassa politiikassa mukana oleva ei voi olla arvostamatta sitä, että joku suhtautuu häneen myötätuntoisesti.

Yhdysvaltain kongressin järjestämä rukousaamiainen järjestetään Washingtonissa torstaina 5. helmikuuta. Tilaisuudessa vierailee puhumassa presidentti Barack Obama. Aamiaiselle osallistuu Korholan lisäksi toinen suomalainen ex-meppi Sari Essayah (kd) sekä kansanedustajat Mika Niikko (ps) ja Peter Östman (kd).

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)