Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Eija-Riitta Korhola kohutusta #430-kampanjasta: Kirkollisissa piireissä puhutaan nyt kapitalismista ja kommunismista

 
Eija-Riitta Korholan mukaan yritystoiminnan hyvinvointi jää nykyisin sivuasiaksi.

Eija-Riitta Korholan mukaan yritystoiminnan hyvinvointi jää nykyisin sivuasiaksi.

– Moni yrittäjä pahoitti mielensä, kun kampanjan koettiin viestittävän, että yrittäjät harrastaisivat verovälttelyä, arvostelee ex-meppi Eija-Riitta Korhola #430-kampanjaa, jossa on mukana muun muassa Suomen Lähetysseura.

Seurakuntalainen.fi uutisoi tänään kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin vetäytyneen tunteita kuumentaneesta verovälttelyn vastaisessa 430 miljoonaa -kampanjasta. Kirkollisista toimijoista kampanjassa on mukana lähetysjärjestönä tunnettu Suomen Lähetysseura.

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola otti kampanjaan kantaa Radio Dein Päivän blogissa tänään torstaina.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

– Viime päivinä kirkollisissa piireissä on puhuttu kapitalismista ja kommunismista, kun yksi kirkollinen lähetysjärjestö osallistui vasemmistopiirien käynnistämään verokampanjaan, Korhola toteaa.

Hänen mukaansa hyvinvoinnin on perinteisesti ajateltu tulevan työnteosta, mutta näkemys on vuosien saatossa horjunut.

–  Vähitellen meillä alettiin ajatella, että osakekurssien ja omaisuusarvojen nousu on tärkeä ja uskottava varallisuuden kasvattamisen lähde. Tämä näkemys on ohjannut talousajattelua ja synnyttänyt kuvitelman, että nimenomaan osake- ja sijoitusmarkkinat ovat se tekijä, joka kertoo talouden hyvinvoinnin.

Korholan mukaan yritystoiminnan hyvinvointi on jäänyt kehityksestä sivuasiaksi. Tästä syystä ex-meppi toivoisi kampanjoinnin kohdistuvan mieluummin sijoitusmarkkinoinnin logiikkaan ja massiivisten pääomatulojen nostamista suosivaan trendiin kuin perinteiseen yritystoiminnan arvosteluun.

–  Viime aikoina talouskasvusta ovat hyötyneet eniten pääomatulojen saajat. Niiden osuus tuloista on trendinomaisesti kasvanut ja palkkatulojen osuus vähentynyt, Korhola huomauttaa.

Eija-Riitta Korholan blogi kokonaisuudessaan: Yritysten hyvinvointi jää usein sivuasiaksi – vai mitä sanovat Toora ja Financial Times? [Radio Dei 28.5.2020]