Englannin kirkon piispat: homoliittoja ei siunata

 

Maaliskuussa Englannissa astuu voimaan samaa sukupuolta olevien liitot mahdollistava laki. Englannin kirkon piispat ovat julkaisseet tiedotteen, jonka mukaan kirkko ei siunaa näitä liittoja. Tiedotteessaan piispat toteavat olevansa yksimielisiä siitä, että avioliitto on kirkon opin mukaan yhden miehen ja yhden naisen välinen elinikäinen liitto, ja että tämä oppi pysyy muuttumattomana.

Lisäksi piispat sanovat, etteivät vihi papiksi ketään, joka solmii samaa sukupuolta olevan liiton, koska papeilta edellytetään pyrkimystä elää kirkon opetuksen mukaista elämää.

Piispat toistivat lisäksi aiemman yhteisen kantansa vuodelta 2005, jonka mukaan kirkon ei tulisi laatia liturgista rukousta rekisteröidyille parisuhteille. Toisaalta kannanoton mukaan piispat eivät myöskään tahtoneet puuttua pappien pastoraaliseen harkintaan siinä, kuinka he epämuodollisesti rukoilevat parisuhteensa rekisteröineiden puolesta.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Tiedotteessa piispat toistavat myös aiemman kantansa siitä, että ”seksuaalisesti aktiivisessa” rekisteröidyssä parisuhteessa elävät kirkon maallikkojäsenet ovat tervetulleita kirkon täyteen jäsenyyteen. Tämän oikeuden Englannin kirkon piispat laajentavat tiedotteessa nyt myös niihin, jotka päättävät solmia samaa sukupuolta olevien liiton.

Englannin kirkon piispojen tiedote.

 
artikkelibanneri Uusi Tie