Entinen muslimi jakoi yli tuhat kutsua Kohti taivasta -tapahtumaan – ”Olen rukoillut paljon Suomen puolesta”

 

Irakilaistaustainen Raad Azzavi uskoo, että Suomeen tulee herätys. Kuva: Raad Azzavi

Kohti Taivasta -tapahtuma järjestetään Jyväskylässä 12.–15. syyskuuta. Seitsemän seurakunnan yhteisvoimin järjestämän hengellisen tapahtuman tavoitteena on tavoittaa ihmisiä sanomalla Jeesuksesta.

– Me tapahtuman järjestäjät tavoittelemme evankeliumin läpimurtoa Jyväskylässä, maakunnassamme ja koko Suomessa. Uskomme, että Jumala haluaa ilmestyä maassamme, toteaa pastori Esa Hyvönen Jyväskylän Helluntaiseurakunnasta.

Tapahtuman puhujiksi saapuvat kansainvälisesti tunnetut evankelistat Suzette Hattingh ja Gayle Claxton. Hattingh ja Claxton ovat toimineet vuosikymmenien ajan kristillisessä työssä ympäri maailmaa. Seurakuntapiireissä heidät tunnetaan helluntalaissaarnaaja Reinhard Bonnken työtovereina. Nykyisin Hattingh ja Claxton johtavat perustamaansa Voice in the City -järjestöä, joka pyrkii tavoittamaan ihmisiä hyvillä uutisilla Jeesuksesta ja tukemaan paikallisia seurakuntia. Kummatkin on nähty Suomessa useita kertoja.

Sansa neliöb. 1.-30.9.
Evankelista Suzette Hattingh on toinen Jyväskylän tapahtuman pääpuhujista. Kuva: Voice in the City

Järjestäjät odottavat tapahtumaan kävijöitä koko Suomesta.

Kohti Taivasta -tapahtuman järjestävät yhdessä Herätyksen Tuli -seurakunta, Jyväskylän Helluntaiseurakunta, Jyväskylän Satamaseurakunta, Jyväskylän Vapaaseurakunta, Missio Church Jyväskylä, Vaajakosken Baptistiseurakunta ja Vihtavuoren Baptistiseurakunta.

Seurakunnat ovat aikaisemminkin tehneet yhteistyötä eri tapahtumien järjestämisessä. Kohti Taivasta on mittaluokaltaan aikaisempia suurempi projekti, joka työllistää kymmeniä vapaaehtoisia.

Suomi Jeesukselle

Irakilaistaustainen Raad Azzawi on jakanut yli tuhat Kohti Taivasta -lentolehtistä jyväskyläläisten postilaatikoihin. Entinen muslimi haluaa nyt kutsua suomalaisia Jeesuksen luokse.

– Olen rukoillut paljon Suomen puolesta. Odotan koko ajan herätystä tähän maahan. Herra haluaa, että kaikki suomalaiset tekevät parannuksen. Hän haluaa pelastaa ja parantaa kaikki!

Irakissa muslimiperheeseen syntynyt Azzawi tuli Suomeen turvapaikanhakijana syksyllä 2015. Suomessa hän alkoi lukea arabiankielistä Raamattua, kääntyi kristityksi ja opetteli suomen kielen. Nykyään hän työskentelee pastorina, evankelistana ja yrittäjänä.

Azzawin mukaan Suomi on hyvä maa. Hän kuitenkin ajattelee monien suomalaisten luopuneen kristillisestä uskosta, jonka varaan Suomea on historian aikana rakennettu. Tämän vuoksi hän rohkaisee suomalaisia “palaamaan isän luokse”.

– Uskon, että taivaallinen Isä on päättänyt, että koko perhe palaa Isän luokse. Nyt haluan rohkaista kaikkia suomalaisia heräämään.

– Älä luota omiin avaimiin tai omaan päähän, vaan Jumalaan, usko häneen ja palaa hänen luokseen. Usko Jeesukseen, Azzawi kehottaa.

Azzawi on kiertänyt soppatykin kanssa useissa Keski-Suomen kunnissa. Samalla hän kertoo Jeesuksesta ja keskustelee ihmisten kanssa.

– Kohti Taivasta on tapahtuma ihmisiä varten ja osa herätystä, joka on tulossa. Osallistun tapahtumaan, koska haluan uudistaa omia ajatuksia ja omaa elämääni. Uskon, että tapahtumassa on hengellinen lahja Isältä jokaiselle ihmiselle.

– Tänään, ensi viikolla, ensi vuonna – Suomi Jeesukselle, Azzavi nauraa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: pastorit Jukka Mononen (Missio Church Jyväskylä), Iisak Liukko (Vaajakosken Baptistiseurakunta), Esa Hyvönen (Jyväskylän Helluntaiseurakunta), Juha Ketola (Herätyksen Tuli -seurakunta), Arto Malmberg (Jyväskylän Satamaseurakunta) ja Timo Koivisto (Jyväskylän Vapaaseurakunta)