Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Entisistä lähetysmaista tulevat lähetit etsivät tukea Euroopan kristityistä

 

Eurooppa on täynnä kirkkoja

Euroopan evankelioimiseen tarvitaan yhteistyötä, uskovat Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta mantereellemme tulevat lähetystyöntekijät.

Christian Today -verkkolehden haastatteleman nigerialaisen pastorin Israel Olofinjanan mukaan Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta tulevat lähetystyöntekijät sekä eurooppalaiset seurakunnat tarvitsevat toisiaan evankelioidakseen eurooppalaisia yhteisöjä onnistuneesti.

Lontoossa Catford Community Church -baptistiseurakuntaa paimentava Olofinjana korosti, ettei eurooppalaisten seurakuntien tule nähdä tänne tulevia lähetystyöntekijöitä uhkana tai kilpailijoina vaan yhteistyökumppaneina, joita tulee tukea.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

– Olivatpa etelästä tulevat pastorit ja työntekijät kuinka hyviä tahansa, tarvitaan edelleen englantilaisia pastoreja ja johtajia, joilla on paikallistuntemusta, Olofinjana sanoi.

Samalla hän varoitti etelän lähetystyöntekijöitä sortumasta ylpeyteen.

– Olen nähnyt pastoreita, jotka tulevat tänne ajatellen, että kristinusko on täällä kuolemassa, joten mepä tässä teemme oman työmme ja sytytämme paikan liekkeihin.

Etelän lähetystyöntekijöiden vahvuutena Olofinjana näkee uskosta puhumisen luontevuuden ja rohkeuden.

Venäläisillä helluntaikristityillä on samansuuntaiset ajatukset kuin nigerialaisella pastorilla. Suomen helluntailiikkeen venäläinen kumppaniyhteisö Venäjän Helluntaikirkko on pyytänyt apua suomalaisilta Fida Internationalilta ja Avainmedialta perustaakseen lähetysosaston. Järjestöt ovat vastanneet pyyntöön myönteisesti. Jo aiemmin suomalaiset ovat osallistuneet lähetysosaamisen levittämiseen Venäjällä muun muassa erilaisten lähetyskurssien kouluttajina.

Venäjän Helluntaikirkon johto on ehdottanut, että suomalaiset ja venäläiset seurakunnat lähettäisivät tulevaisuudessa myös yhteisiä lähetystyöntekijöitä.