Oppilaiden valmistama mikrolaboratorio lähetetään ISS-asemalle. Projektissa on mukana myös Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA.
Espoon kristillisen koulun matematiikan opettaja toteaa, että tieteen tekeminen ja usko eivät sulje toisiaan pois. Kristillisessä koulussa ei myöskään haluta sulkeutua maailman ulkopuolelle.
– On mahtavaa tutkia Taivaanisän hienouksia, Hanna Niemelä sanoo.
Espoon kristillisen koulun tiedekerholaiset ovat saaneet mukavasti huomiota innovaatiostaan, joka lähetetään avaruuteen kansainväliselle ISS-avaruusasemalle toukokuussa. Avaruustutkimusprojektissa on mukana myös Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA.
Kansainvälinen avaruusasema saa Espoosta tietokoneohjelmoidun mikrolaboratorion, jossa tutkitaan talvikäävän kasvua avaruuden olosuhteissa.
Oppilaat ovat innostuneita ISS-hankkeesta. Töitä tehdään monesti vielä iltaisin koulun jo päätyttyä.
– Usein tieteen ja uskon välillä vallitsee kahtiajako. Itse en näe näissä kahdessa mitään ristiriitaa, kristillisen koulun matematiikan opettaja Hanna Niemelä sanoo Opettaja-lehdessä.
– Vaikka olemme kristillinen koulu, emme halua sulkea itseämme maailman ulkopuolelle. Päinvastoin, haluamme olla avaamassa maailmaa nuorille. Itse ajattelen, että on mahtavaa päästä tutkimaan Taivaanisän hienouksia.
Lue hankkeen blogia: www.ekk-iss.fi.
Koko uutinen Ristin Voiton numerossa 15/2014.