Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Euroopan helluntaijohtajilta lausuma avioliittokäsityksestä

 

Euroopan helluntaijohtajat ottivat kantaa kristillisen avioliiton puolesta. Kuva: sxc.hu

Vuosi 2014 on Euroopan helluntailaisten kattojärjestössä PEF:ssä perheen teemavuosi.

Euroopan helluntailaisten kattojärjestöön kuuluvat 55 kansallista helluntailiikettä pitävät avioliittoa vain miehen ja naisen välisenä ja toteavat maaliskuun alun johtajakonferenssissa sorvatussa lausunnossa perinteisen avioliittomallin luovan yhteiskuntaan yleistä hyvinvointia ja vakautta.

Johtajakonferenssiin Hannoveriin kokoontui yli 80 helluntaivaikuttajaa 55 maasta. Suomen helluntailaisia edusti kymmenhenkinen delegaatio. PEF:iin eli Pentecostal European Fellowshipiin kuuluvissa helluntaiseurakunnissa on Euroopassa yhteensä noin kaksi miljoonaa jäsentä.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

PEF esitteli konferenssissa viimeistelyvaiheessa olevan strategiansa, jossa yhdeksi liikkeen tehtäväksi on kirjattu kristillisten perhearvojen puolustaminen. Strategian mukaan liike keskittyy tulevaisuudessa myös verkostoitumiseen, uuden sukupolven opetuslapseuttamiseen, seurakuntien voimaantumiseen ja kaikkien eurooppalaisten tavoittamiseen evankeliumilla. Keskeisinä keinoina päämäärien saavuttamiseksi esitetään paasto ja rukous, Pyhän Hengen kasteen kokeminen sekä Pyhän Hengen kastetta ja armolahjojen käyttämistä koskeva opetus. Raamattu-uskollisuus nostetaan strategiassa esiin yhtenä liikkeen tärkeimmistä arvoista.

PEF:in ja sen jäsenyhteisöjen johtajia yhdistää huoli siitä, miten hyvin helluntailainen hengellisyys siirtyy seuraavalle sukupolvelle, toteaa PEF:in puheenjohtaja, Fida Internationalin emeritustoiminnanjohtaja Arto Hämäläinen.

– Tein viime vuonna epävirallisen kyselyn PEF:in jäsenyhteisöjen johtajille siitä, mitkä ovat heidän yhteisöjensä kolme suurinta tarvetta. Helluntaikokemuksen pysyminen elävänä oli poikkeuksetta yksi mainituista asioista.

Strategian avulla Euroopan helluntaiseurakuntien arvoja, tavoitteita ja käytännön työtä halutaan esitellä yksityiskohtaisemmin niin jäsenyhteisöjen sisä- kuin ulkopuolisillekin.

– Jäsenyhteisöjen lukumäärä on kasvanut ja niiden kulttuuriset ja historialliset taustat ovat erilaisia. Vaikka PEF:in perusasiakirjassa jo joitakin linjauksia siitä, mitä yhteisöllä tavoitellaan, koimme, että se ei enää riitä, Hämäläinen toteaa.

Lisätietoa PEF:stä löytyy täältä.