Evankelisen liikkeen laulukirja Siionin kannel saa jatkoa. Siionin kannel 2 -laulukirja julkaistaan valtakunnallisessa Evankeliumijuhlassa heinäkuun alussa.
Siionin kannel ilmestyi ensimmäisen kerran 1874. Sen jälkeen laulukirjaa on uudistettu säännöllisin väliajoin, uusia lauluja on lisätty ja vanhoja poistettu. Nyt kirja saa ensimmäistä kertaa kokonaisen itsenäisen jatko-osan.
– Edellisen kerran Siionin kannelta on uudistettu 90-luvun puolella, kun valmisteltiin vuonna 1999 julkaistu nykyinen laulukirja. Kuitenkin uusia hyviä lauluja on syntynyt paljon sen jälkeen. Niitä on koottu nyt tähän uuteen Siionin kannel 2 -laulukirjaan. Lisäksi mukana on vanhoja kappaleita, jotka eivät syystä tai toisesta ole mahtuneet edelliseen kanteleeseen, työryhmää luotsannut Jari Rankinen kertoo.
Siionin kannel 2 -laulukirjaa olivat tekemässä Rankisen lisäksi Sari Pyykönen, Heini Kataja-Kantola, Riina Halme, Raimo Lähteenmaa ja Lauri Thurén. Pyykönen vastasi myös nuottikuvien piirtämisestä.
Kirjassa on yhteensä 111 laulua. Rankinen kertoo, että laulut sopivat monenlaisille ihmisille ja monenlaisiin tilanteisiin. Mukana on yhteislauluja myös tutuilta uuden polven lauluntekijöiltä: Henna-Maria Harjulta, Severi Laaksolta ja Juhani Tikkaselta, sekä tietysti useita Pekka Simojoen lauluja.
– Ei tämä laulukirja korvaa kaikkia käytössä olevia vihkoja, mutta mukaan on valittu paljon lauluja, joita voi laulaa nuortenilloissa, opiskelijailloissa ja nuorten aikuisten kokoontumisissa. Erityisesti iloitsen mukana olevasta Riemumessusta, joka julkaistaan kokonaisuudessaan Siionin kannel 2 -kirjassa, Rankinen kertoo.
Riemumessun synty sijoittuu vuoteen 1993, jolloin Sleyn tuolloiset työntekijät Heikki Haataja ja Eero Kaumi suunnittelivat Riemuviikko-tapahtumaa seurakuntiin vietäväksi. Heikki Haatajan pyynnöstä The Road ryhtyi laatimaan Riemumessua. Messun sävelsi Jussi Pyysalo ja tekstit laati Antti Saarenketo. Ensimmäisen kerran Riemumessu esitettiin maaliskuussa 1994 Sleyn nuorisotyön Musiikkimessuilla Pyhän Sydämen kappelissa. Tuolloin puuttuivat vielä ehtoollisosa ja Pyhä-hymni. Ne valmistuivat kesän Evankeliumijuhlaan, joka järjestettiin Kankaanpäässä.
– Palaute oli Jussin [Pyysalo] mielestä yllättävän hyvää. Ihmiset lauloivat mukana. Itse hän miettii, että messussa on turhankin vaikeita lauluja. Välillä on turhia koukkuja sointukuluissa. Onneksi väki tuntuu laulavan messua mielellään, Juha Heinonen kertoo säveltäjä Pyysalon tunnelmista Evankeliumijuhlan jälkeen The Road: Tie, taivas ja tehtävä -kirjassaan.
Elokuussa 1996 The Road lähti vuodeksi Sleyn lähetystyöhön Keniaan ja vei Riemumessun mukanaan. Itieron radioasemalla yhtye myös äänitti Riemumessun Swahiliksi. Seuraavana vuonna Riemumessusta laadittiin suomenkielinen levytys. Näin messu aloitti matkansa erottamattomana osana Sleyn Evankeliumijuhlia ja nuorisotyön tapahtumia.