Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Evankelistat koolla Ryttylässä

 

Evankelistojen yhteyspäivät kokoavat parhaillaan evankelistoja eri kirkoista ja tunnustuskunnista Ryttylään.
Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen rohkaisi evankelistoja luottamaan Jumalan kutsuun.
– Älä yritä olla joku toinen. Ole se, joksi Jumala on sinut luonut. Jumala on kutsunut sinut, tekemään juuri sitä mitä teet niillä lahjoilla mitä sinulla on. Evankelistan tehtävä ei ole vain julistaa muille, vaan muistuttaa koko kirkkoa siitä, mikä on keskeistä: että synnit on annettu anteeksi ja pääsemme taivaaseen.

1990-luvun puolivälissä alkunsa saanut tapahtuma on kolminkertaistanut kävijämääränsä, ilmoittautuneita oli tiistaina alkaneeseen tapahtumaan 112. 

Tuovinen totesi avajaispuheessaan Kansanlähetyksen syntyneen 1960-70-luvulla tapahtuneen aktiivisen evankelioimistyön tuloksena. Hän iloitsi luterilaisen kirkon vahvasta herätysperinnöstä.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

 – Oman kirkkomme sanomassa on vallankumouksellinen aarre, että Jeesus pelastaa ja vie taivaaseen.

Evankelista Ilkka Puhakka kiteytti evankelioimisen sisällön yhteen lauseeseen: ”Evankeliumi on Jeesus ja evankelioiminen on kertomista Jeesuksesta.” Hän kertoi, että yksi evankelistan tärkeimpiä tehtäviä on varjella sydäntään, niin että kukaan ei vie sitä. Puhakka tunnusti, että hänen lankeemuksensa on ollut teologia.

– Se vei kaiken innon, halun ja ajan, kunnes tajusin, että ei kukaan pelastu siitä, että mulla on mielettömän vahva teologia, vaan siitä, että he tunnistavat sanoman Jeesuksesta.

Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtaja Martti Kallionpää totesi puheessaan, että herätystä ei voi organisoida. Se vain tapahtuu.

– Meillä on ollut aina halu seurakuntaelämässä toimia monella tavalla. Suurkokoukset ovat yksi pieni osa evankelioimistyötä, lisäksi on koulutyö, toiminta Provinssirokissa, torikokoukset ja katukokoukset. Olemme halunneet viedä evankeliumia, mutta kaiken pohjana on, että ilman rukouksia ei voi saada tuloksia. Seinäjoen helluntaiseurakunnan päivärukouskokouksessa käy 50 – 100 ihmistä.

”Jumalan Henki tekee työn”

Rovasti Eero Junkkaala kertoi maailmanlähetyksen tilanteesta. 

– Kävin Nepalissa vuonna 2009, mutta vuonna 1950 siellä ei ollut yhtään kristittyä ja nyt käydessäni heitä oli miljoona. 1900-luvun alun Afrikassa oli 10 miljoonaa kristittyä, joka oli noin 10 % väestöstä. Nyt heitä on 470 miljoonaa, joka on noin puolet Afrikan väkiluvusta.

Hän tiesi, että kaikkein suurin lukumääräinen herätys on nyt Kiinassa.

– Raamatussa ei kerrota suurista herätyksistä. Jopa Jeesus valitti, että edes hänen oman kaupunkinsa asukkaat, kapernaumilaiset eivät tulleet uskoon. Kuka Raamatun henkilö sai aikaan suurimman herätyksen? Se oli Joona – jästipäinen profeetta, joka pisti joka asiassa hanttiin. Hänen kauttaan koko Niinive kääntyi.

Junkkaala kehotti kuulijoita tekemään parhaansa ja antamaan Jumalalle vastuun tuloksista.

– Jumalan Henki tekee työn, se ei ole meidän vallassamme. Emme me tiedä, miten, sillä Jumala on Jumala.

 Lue myös: ”Evankelistan ja Kotimaan verkkotuottajan evankeliointiajatukset eivät kohdanneet”