Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Exit viettää 25-vuotisjuhliaan

 

Suomalaisen kristillisen rockin pioneeriyhtye Exit juhlii 25-vuotista taivaltaan. Marraskuun puolivälissä Exit lähtee kymmenen paikkakunnan kirkkokiertueelle ja julkaisee uuden albumin.

 

Sekä albumin että kiertueen nimi on Päiväntasaaja. Kiertueella on musiikin lisäksi panostettu visualisointiin. Päiväntasaaja-kiertueella yhtye pitää esillä Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjaa, jolla tuetaan köyhyyden vähentämiseen tähtäävää työtä eri puolilla maailmaa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Exitin perusti vuonna 1987 joukko muusikoita, jotka olivat tahoillaan toimineet jo pidempään gospelin parissa. Aloittaessaan Exit oli ensimmäisiä yhtyeitä Suomessa, joka yhdisti rockmusiikin ja kristillisen sanoman. Exit tunnetaan tarttuvista melodioistaan ja maanläheisistä teksteistään, jotka välittävät evankeliumin tämän ajan kielellä. Yhtyeen musiikki soi yli kirkkokuntarajojen ja sen yleisö muodostuu hyvin eri-ikäisistä kuulijoista. Monet Exitin kappaleet ovat olleet suuria hittejä rippikouluissa. Suosituimmat niistä ovat päätyneet useisiin nuottikirjoihin.

Alkuperäisjäsenistä ovat jäljellä Pekka Simojoki (laulu), Matti Puttonen (laulu ja koskettimet) ja Timo Luoto (rummut). Muut yhtyeen jäsenet ovat Jari Levy (laulu ja koskettimet), Markku Perttilä (laulu ja kitara), Jarkko Jouppi (kitara) ja Timo Jouppi (basso).