Filippiiniläistaksit torjuvat rikollisuutta raamatunjakeilla

 

Tagbilaranin taksit ovat moottoripyörän tapaisia kolmipyöräisiä kulkupelejä. Kuva: Wikimedia Commons

Suositussa Tagbilaranin turistikaupungissa taksikuskit on velvoitettu pitämään raamatunlausetta ajoneuvojensa kyljessä. Lain uskotaan ylläpitävän rauhallista ilmapiiriä kaupungissa.

Paikallinen taksikuski kertoo asiakkaiden kiittävän häntä usein raamatunlauseesta ja sanovan, että lause kosketti heitä.

Filippiineillä suosittuna turistikohteena tunnetussa Tagbilaranin kaupungissa on taksikuskeilla ollut jo 22 vuoden ajan laillinen velvoite pitää raamatunlausetta kolmipyöräisten ajoneuvojensa kyljessä rikollisuuden torjumiseksi.

Laki määrää myös, että jokaisella taksikuskilla täytyy olla uniikki raamatunjae: kaksi kuskia ei voi pitää samaa jaetta.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Tagbilaranin kaupunginhallituksen jäsenen Lucille Langunayn mukaan Raamatun pitäminen esillä julkisella paikalla on vähentänyt rikollisuutta ja vahvistanut paikallisia perheitä.

– Ajoneuvojen takaosan raamatullisen viestin näkevät matkustajat joka päivä, ja se auttaa ylläpitämään rauhaa kaupungissamme, hän kommentoi.

– Kuka haluaisi miettiä rikoksia, kun joka paikassa näkyy raamatunjakeita, hän sanoi.

Kaupungissa taksikuskina toimivan Crisinel Escuderon mukaan asiakkaat kiittävät häntä usein raamatunjakeesta, joka koristaa hänen ajoneuvoaan.

– He sanovat, että se kosketti heitä. Se on aina hyvä muistutus siitä, että Jumala on olemassa, hän kommentoi.

Asiasta uutisoi CBS News. Lue alkuperäinen uutinen ja katso video raamatunlauseilla varustetuista takseista täältä.