Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Fisucraftia pelaamaan!

 

Jos on hankkinut tietokoneelleen Minecraft-pelin, pääsee käyttämään myös Lastenkirkon Fisucraft-palvelinta. Sen pelimaailmassa riittää tutkittavaa, tehtäviä, vauhtia, ystäviä ja tietenkin rakentamista. Fisucraftista löytyy mm. kirkkosaari ja sieltä Nooan arkki.

Ennen rakennettiin maailmoja legoista, mutta kun nykyään hetken istuu tietokoneella näpertävän lapsen vieressä, voi vain kadehtia. Koneella on Minecraft -peli ja lapsihan rakentaa sillä ihan oikeita maailmoja kuutioista, hakkaa käytäviä, kokoaa taloja ja torneja. Välissä vilahtelee lemmikkejä ja mitä lie zombeja tai villieläimiä.

Minecraftin ihanuuksia on, ettei se aseta pelaajille tavoitteita vaan antaa mahdollisuuden tutkia pelimaailmaa ja muovata sitä. Peli voi olla myös sosiaalinen, sillä sitä voi pelata paitsi yhdessä samalla sohvalla myös verkossa kavereiden kanssa.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Nyt, jos Minecraftin on tietokoneelleen hankkinut, pääsee käyttämään myös Lastenkirkon Fisucraft-palvelinta. Sen pelimaailmassa riittää tutkittavaa, tehtäviä, vauhtia, ystäviä ja tietenkin rakentamista. Fisucraftista löytyy mm. kirkkosaari ja sieltä Nooan arkki.

Fisucraftin-palvelinta kehittämässä ollut 14-vuotiaan Tiitus Hopian mielestä Minecraftissa parasta on ison rakennustyön jälkeinen onnistumisen tunne. Pelistä oppii myös fysiikkaa.

– Fisucraft on lastennäköinen palvelin. Se ei ole liian hieno, eikä liian ruma. Siellä on paljon seikkailua ja lisää tulossa, Tiitus Hopia kommentoi Jippii-lehdelle. Sohvalla lasten peliä seuraavan äidin mielestä kiinnostavinta on kuitenkin Minecraftin taustamusiikki. Se on oudon rauhoittavaa.