Glow Festival: Gospelin pioneeri Tarvo Laakso palkittiin postuumisti elämäntyöstä

 

Tarvo Laakso teki pitkän ja merkittävän uran gospelmusiikin parissa. Kuva: Sari Savela

Suomalainen gospel juhlii parhaillaan isosti Nokia Arenalla Tampereella. Loppuunmyydyssä tapahtumassa jaettiin historian ensimmäiset Glow Gospel Awards -palkinnot.

Glow Gospel Awards -palkintojen kautta halutaan antaa tunnustusta gospelkulttuuriin vaikuttaneille ja hengelliselle musiikille omistautuneille henkilöille ja tahoille.

Palkinnot jaettiin lauantaina Nokia Arenalla Glow Festival -tapahtumassa. Palkintoja jaettiin viidessä eri kategoriassa, jotka ovat vuoden musiikintekijä, vuoden biisi, vuoden gospeltunnustus, tulevaisuuden suunnannäyttäjä ja elämäntyöpalkinto.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Vuoden musiikintekijäksi valittiin Ossi Mäki-Reini, joka sai tapahtumassa myös toisen palkinnon, sillä hänen säveltämänsä ja yhdessä puolisonsa Even kanssa esittämä kappale Sielläkin valittiin vuoden biisiksi.

Vuoden gospeltunnustus -palkinnon sai Jan-Erik Lindqvist, joka on omistanut elämänsä gospelilla. Lindqvist perusti Finngospel Oy:n ja toimi sen toimitusjohtajana vuosina 1975-2006.

Elämäntyöpalkinto myönnettiin postuumisti rokkipappi Tarvo Laaksolle (1955-2023) hänen ansioistaan gospelmusiikin saralla. Laakso oli gospelmusiikin pioneeri ja  teki gospelia kuudella vuosikymmenellä. Tarvo Laakso menehtyi syöpään elokuussa 2023. Palkinnon vastaanotti Glow Festivalilla hänen poikansa Severi Laakso.

Glow Festival -tapahtumassa jaettiin myös tulevaisuuden suunnannäyttäjä -palkinto. Sen sai nuori muusikko Henna-Maria Harju.