Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Häämessuille suunnittelemaan vai nopeasti Vihkihetkeen?

 

Oulun seurakunnat haluavat selventää vihkikaavan merkitystä vihittäville

Oulun seurakunnat ovat mukana häämessuilla vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa vihkikaavn sisällöstä. Jos isot häät eivät viehätä, kirkollisen vihkimisen voi saada myös nopeasti Vihkihetkessä.

Oulun seurakunnat ovat mukana 31.1. SuperPark Areenalla järjestettävillä häämessuilla. Käytännön kysymysten lisäksi halutaan avata myös vihkikaavan sisältöä, ja sitä varten paikalla on koko päivän pappi ja kanttori.

Useimmille vihkikaava jää helposti hämäräksi. ”Kirkolliseen vihkimiseen liittyy upea aarteisto raamatuntekstejä ja rukouksia, joita hääparit pohtivat paljon. Nykyään ollaan ylipäätään kiinnostuneita asioiden sisällöistä. Ilolla niitä esittelemme”, kertoo messuilla mukana oleva Karjasillan seurakunnan pastori Satu Kreivi-Palosaari.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

 

Vihkihetkeen ei tarvitse varata aikaa

Perinteisille hääseremonioille on muitakin vaihtoehtoja. Oulun tuomiokirkossa järjestetään ensi keväänä ja kesänä Vihkihetkiä, joihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Parit vihitään saapumisjärjestyksessä ja tilaisuuden jälkeen tarjotaan hääkahvit tuomiokirkon kryptassa.

Tilaisuus on maksuton, eikä mukana tarvitse olla kuin jommankumman kotiseurakunnan kirkkoherranvirastosta hankittu esteettömyystodistus. Tarvittavat todistajat voidaan järjestää seurakunnan puolesta, mutta tietenkin mukaan voi kutsua myös omat läheisensä.

 

Lähde: Oulun seurakuntaryhmän tiedotus
Kuva: Susan Kelleher/flickr