Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Häihin ja hautajaisiin haetaan virsiä kännykällä

 

Kuva: Wikipedia

Evl.fi-palvelun verkkovirsikirjasta haetaan kännyköillä parhaimmillaan sata virttä päivässä. Verkkovirsikirjan historian vilkkain päivä oli ensimmäinen adventtisunnuntai eli 27. marraskuuta, jolloin käyntejä oli lähes 2000.

Sunnuntait ovat muutenkin suosituimpia viikonpäiviä virsien hakemiseen matkapuhelimilla ja tablettitietokoneilla, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Mobiililaitteiden osuus virsikirjasivuston käytössä on kasvanut varsinkin viimeisen vuoden aikana.

”Verkkovirsikirjaa luetaan kaikissa maanosissa. Lokakuussa 2011 sivustolla käytiin 55 eri maasta. Mobiililaitteiden käytön kasvu osaltaan osoittaa, että verkkovirsikirja on ajankohtainen ja tarpeellinen palvelu liikkuville ihmisille”, kertoo verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen Kirkkohallituksesta.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Verkkovirsikirjaan tullaan eniten hakukoneilta. Hakusanoja ovat virsikirja ja virret, mutta myös virren numero ja sanat.

Hakutuloksissa näkyvät kirkkovuoden ajankohta ja perhejuhlat. Lähes kaikkia verkkovirsikirjan virsiä luetaan, mutta suosituimpia virsiä verkkopalvelussa ovat perhejuhlissa usein lauletut virret 499 Jumalan kämmenellä; 492 Ystävä sä lapsien; 517 Herra, kädelläsi ja 338 Päivä vain ja hetki kerrallansa.

”Verkkovirsikirjan vuoden 2010 kuukausitilastoja tarkasteltaessa voi havaita, että kymmenen etsityintä virttä liittyvät toimituksiin, erityisesti kasteeseen, häihin ja hautajaisiin”, kertoo Virsitutkimushankkeen tutkija Jenni Urponen Helsingin yliopistosta.

Kaikkiaan verkkovirsikirjassa on noin 700 käyntiä joka päivä.

Verkkovirsikirja avattiin vuonna 2006. Se sisältää lähes kaikki nykyisin käytössä olevan virsikirjan virret sekä jumalanpalvelus- ja toimituslaulut.

Palvelun virret (1-632) ovat vuoden 1986 virsikirjasta. Jumalanpalveluslaulut ja -tekstit (700-805) on lisätty virsikirjan jumalanpalvelusliitteeseen vuonna 2000 ja kirkollisten toimitusten laulut (806-856) vuonna 2004.

Verkkovirsikirjaa ylläpitävät Kirkon tiedotuskeskuksen verkkoviestintäyksikkö ja Kirkon ruotsinkielisen työn keskus.

Verkkovirsikirja suomeksi
Verkkovirsikirja ruotsiksi

 
Artikkelibanneri perussanoma