Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Hannu Kippo: Riittääkö ihmisille usko pelkkänä yksityisasiana?

 

Hannu Kippo. KUVA: Sley

Sley-Media Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kippo ihmettelee maassamme tapahtunutta hengellistä ”ilmastonmuutosta”.

– Mitä me tunnetasolla luemme siitä, että jatkuvasti keskustellaan, voidaanko suvivirttä veisata, saako pitää ruokarukouksia kouluissa ja päiväkodeissa. Myös jotkut seurakuntalehdet ovat lähteneet hyökkäämään suomalaista kristillisyyttä vastaan, ottamalla kirkon elämänliikkeet, herätysliikkeet maalitauluikseen, ihmettelee Kippo Sley:n verkkosivuilla.

Kippo näkee suomalaisille tyypillisen, uskon yksityisenä pitämisen, perimmäisen kristillisen ajattelun vastaisena.

”Uskon asia on vuosikausia kuulutettu sanoilla: ”Se on jokaisen yksityisasia.” Kristillisen kirkon näkökulmasta asia ei kuitenkaan ole niin”, Kippo kirjoittaa.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Hän muistuttaa, että kirkolle on annettu erityinen tehtävä viedä ilosanoma kaikille luoduille.

”Se ei ole siis yksityisasia, jonka jokainen voi itse tykönään päättää. Ilman, että ketään ei olisi lähetetty, ei olisi syntynyt kirkkoa eikä uskoa.”, Kippo huomauttaa.

”Tällä ”yksityisasia” -argumentilla voidaan taitavasti myös vaientaa kirkon ääni kaikkialla muualla kuin kirkon seinien sisäpuolella. Kirkon kyllä tosin sallitaan tulla ulos köyhyyden poistamista esittäen ja luonnonsuojelua kannattaen.”, Kippo toteaa.

”Pääsenkö minä taivaaseen?”

Kippo uskoo, että ihminen odottaa pohjimmiltaan kirkolta tietoa siitä, pääsenkö minä taivaaseen.

”Vastaukseksi ei riitä, että se on yksityisasia. Kristillisellä kirkolla on ilosanoma kaikille ihmisille: Kristuksen tähden saat uskoa syntisi anteeksi ja kastettuna, evankeliumiin uskovana pääset taivaaseen.”, Kippo sanoo.

Lue koko teksti Sley:n verkkosivuilta: http://sley.fi/artikkeli/8957/havahduttava-ero

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie