Ruoka-avun ja tiedon jakaminen on otettu keinoiksi pandemian heikentämän tilanteen helpottamiseksi Bangladeshissa.
Yhä jatkuva Covid-19-pandemia on heikentänyt ruokaturvatilannetta jo ennestään maailman köyhimpiin maihin kuuluvassa Bangladeshissa. Suomen Ulkoministeriön rahoittamassa ja Kylväjän kumppanijärjestö Bangladesh Lutheran Mission – Finnishin toteuttamassa CEFAS Ruokaturvaa kyläyhteisövoimalla -hankkeessa jaettiin ruokaa tuhansille ja koulutettiin ihmisiä suojautumaan koronavirustartunnalta.
Paikallisviranomaisten kanssa yhteistyössä toteutetun hätäruoka-apuhankkeen kautta 6964 ihmiselle jaettiin riisiä, öljyä, linssejä, perunaa ja saippuaa. Hyödynsaajista viidesosa oli köyhiä tai hauraassa asemassa olevia tai vammaisia ihmisiä, aliravittuja lapsia, leskiä tai vanhuksia. He saivat ruokajakelun yhteydessä myös tietoa koronaviruksesta ja siltä suojautumisesta. Suomen Ulkoministeriö on myöntänyt rahoituksen toiselle hätäruoka-avulle. Sen avulla tavoitetaan syrjäseuduilla asuvia ihmisiä, jotka eivät ole vielä saaneet ruoka-apua.
Bangladeshissa oli marraskuun alussa todettu yli 400 000 koronavirustartuntaa ja lähes 6 000 viruksesta johtuvaa kuolemantapausta. Tilanne on vaikeuttanut miljoonien ihmisten elinkeinon harjoittamista tiheään asutussa ja tulvien sekä kuivuuden vaivaamassa maassa, sillä se heikentää ruoantuotantoa ja -jakelua sekä ostovoimaa.