Suurtapahtumaan saattaa tulla ennakkoilmoittautuminen.
Ensi kesän Juhannuskonferenssi järjestetään joko perinteisenä kenttäkonferenssina, viime kesän tavoin nettikonferenssina tai ”hybridikonferenssina”.
– Todennäköinen malli on hybridikonferenssi, mutta lopullinen päätös voidaan tehdä ehkä vasta maaliskuussa. Silloin nähdään, mihin suuntaan koronatilanne kehittyy ja viranomaisohjeet osoittavat, tapahtuman suunnittelusta vastaava konferenssitoimikunta toteaa tiedotteessa.
Tulevan kesän Juhannuskonferenssin järjestämistä puitiin marraskuun alussa IK-opistolla.
”Yleisömäärää lienee rajattava.”
Hybridikonferenssi olisi kenttä- ja nettikonferenssin yhdistelmä.
– Lähtöoletus tällä hetkellä on, että kenttäkonferenssin yleisömäärää joudutaan merkittävästi rajaamaan, tiedote kertoo.
– Mikäli koronarajoitukset ovat vielä ensi kesänä voimassa, ehkä noin 3 000 hengen yleisömäärä voisi olla mahdollista hallita rajoitukset ja hygienia huomioiden.
On todennäköistä, että tapahtumaan tulisi jonkinlainen ennakkoilmoittautuminen.
– Toisaalta leirintäalue on erillään varsinaisesta tapahtuma-alueesta. Sinne voisi tulla enemmänkin väkeä, joka voisi seurata vaunuissaan nettilähetystä.
Viime kesän nettikonferenssi ylitti ennakko-odotukset. Maksutonta lähetystä seurasi kaikkiaan noin 20 000 katsojaa.
– Tilaisuuksien välissä olevien studiosessioiden vuorovaikutteisuuteen panostettaisiin nyt aiempaa enemmän.
– Tavoitteena olisi tuottaa hyvin kokonaisvaltainen konferenssielämys konferenssia katseleville. Viime kesä oli eräänlainen harjoitus tätä varten.
Korona-aikana on opeteltu kokoontumisten kulttuuria pienemmissä ryhmissä saman verkkolähetyksen äärelle. Nyt konferenssitoimikunta ehdottaa, että seurakunnat järjestäisivät juhannussunnuntaina ehtoollisjuhlan seurakunnissa, joissa oltaisiin samalla osa valtakunnallista verkkotapahtumaa.
– Seurakuntaväki kaikkialla voisi kokea sekä fyysistä että virtuaalista yhteyttä keskenään.