Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Helluntaiseurakunta Minskissä saa jäädä tiloihinsa

 

Katunäkymää Minskistä Valko-Venäjältä. (kuva: sxc.hu)

Olen onnellinen, että Jumala vastasi rukouksiimme ja pehmensi viranomaisten sydämet, valkovenäläisseurakunnan pastori sanoo.

Valko-Venäjällä Minskin kaupungin kiinteistövirasto on peruuttanut oikeusjutun, jossa uuskarismaattista Uuden elämän kirkkoa vaadittiin tyhjentämään rakennuksensa joulukuun viidenteen päivään mennessä, kertoo Christian Telegraph -verkkolehti.

Vuonna 2009 tehdyn päätöksen mukaisesti kiinteistövirasto jää rakennuksen omistajaksi.
– Olen onnellinen, että Jumala vastasi rukouksiimme ja pehmensi viranomaisten sydämet, seurakunnan pastori Slava Gontšarenko sanoi lehdelle.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Kiitän jokaista, joka rukoili ja uskoi meidän kanssamme. Haluan kiistelyn seurakuntamme ja hallituksen välillä loppuvan ja rakentavan vuoropuhelun ja yhteistyön alkavan. Me elämme samassa maassa ja haluan Jumalan siunaavan kansaamme.

Tuhatjäsenisen seurakunnan kamppailu tilojensa puolesta on saanut laajaa kansainvälistä huomiota.

Valko-Venäjää sanotaan Euroopan viimeiseksi diktatuuriksi. Sen neuvostovaikutteiset otteet tuntuvat helluntailaisten lisäksi monen muun uskonnollisen yhteisön elämässä.