Suomalainen usko puhutti Keuruulla Juhannuskonferenssissa.
Helluntaiseurakunnat juhlivat juhannusta perinteisen Juhannuskonferenssin merkeissä. Tapahtuma alkoi keskiviikkona ja päättyy sunnuntaina ehtoollisjumalanpalvelukseen. Juhannuskonferenssin teemana on Suomalainen usko.
Alueelle saapui vähintään päivän mittaiselle vierailulle noin 30 000 ihmistä. Koleina keskiviikkona ja torstaina alueella oli vielä melko hiljaista, mutta perjantaina väki alkoi löytää tiensä Keuruulle Iso Kirja -koulutus- ja tapahtumakeskukseen. Viimeistään lauantaina alue oli jo tungokseen asti täynnä väkeä.
Juhannuskonferenssia juhlittiin satavuotiaan Suomen teemoittamana. Useammassa päivien aikana järjestetyssä tilaisuudessa kyseltiin, mitä kristityt voisivat antaa lahjaksi isänmaalle.
– Me voimme antaa Suomelle lahjaksi evankeliumin, kiteytti Suomen Vapaakirkon johtaja Hannu Vuorinen perjantai-illan puheessaan.
Vuorinen oli yksi monista muiden vapaakristillisten kirkkojen johtajista, jotka saapuivat Juhannuskonferenssiin juhannusaattona. Päivä oli osa Suomi 100 -teemavuoden virallista ohjelmaa, ja se vietettiin yhteiskristillisenä kokoontumisena Suomen vapaakristillisen neuvoston (SVKN) 50-vuotisjuhlan kunniaksi.
– Meitä yhdistää se, että lähes kaikki SVKN-kirkot ovat reilu satavuotiaita, tsaarinajan Suomessa perustettuja. Olemme joutuneet kokemaan yhtenäiskulttuurin paineen, mutta myös saaneet iloita uskonnonvapaudesta, Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen määritteli puheessaan juhannusaaton lipunnostossa, jossa puhui myös muun muassa kansanedustaja Antero Laukkanen (kd).
Juhannuskonferenssi oli muutoin varsin perinteinen yhdistelmä raamattutunteja, evankelioivia iltatilaisuuksia ja runsasta musiikkia. Lapsille oli tapahtumassa paljon omaa ohjelmaa, samoin nuorille, jotka kokoontuivat pääteltassa myöhäisillan omissa tilaisuuksissa.
Tapahtuma on muiden hengellisten kesäjuhlien tavoin talkootyön mestarinäyte. Konferenssin mahdollistaa tuhansien vapaaehtoisten joukko erilaisissa tehtävissä. Nuorimmat talkoolaiset ovat kouluikäisiä, vanhimmat käyvät jo kahdeksatta kymmentä.