Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta vahvistaa yhteiskunnallista osallistumista aloittamalla Toivon dialogi -illat

 

Kuva: Sari Savela

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta aloittaa Toivon dialogi -keskusteluillat. Dialogi-illoissa kirkko haluaa tarjota mahdollisuuden lisätä ymmärrystä ja luottamusta yhteiskunnallisen keskustelun eri osapuolien välille.

Toivon dialogien kevään aiheet puhuttavat suomalaisia juuri nyt: syntyvyys, maahanmuutto, kansalliset symbolit ja ympäristö.

Ensimmäisen illan aiheena 31.1. on syntyvyys. Tuomirovasti Marja Heltelä isännöi iltaa yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Jokaisella illalla on vaihtuva isäntäkumppani ja mediakumppani.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Toivon dialogien tarkoituksena on lisätä ihmisten välistä ymmärrystä yhteiskunnassa, jossa keskustelu polarisoituu ja äänenpainot kovenevat. Kirkko on illoissa mukana kuuntelemassa, keskustelemassa ja oppimassa.

Dialogi-iltoihin kutsutaan 25-30 keskustelijaa. Mukana on laaja ja yllättävä joukko asiantuntijoita, päättäjiä, taiteilijoita, kokemusasiantuntijoita – myös heitä, joita kukaan ei yleensä kutsu mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Keskusteluissa hyödynnetään Sitran kehittämää Erätauko-menetelmää.

Kesäkuun 6. päivä järjestetään Helsingin Oodissa avoin foorumi, jonka aihe nousee kevään dialogi-illoista. Koko vuoden työn tuloksena laaditaan Toivon manifesti.

Sarjan suunnittelusta vastaavat tuomiorovasti Marja Heltelä, toimittaja Taneli Heikka, kirkkohallituksen ihmisoikeus- ja yhteisötyönasiantuntija Laura Arikka sekä pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Neljä seurakuntaneuvoston jäsentä on ollut suunnittelemassa hanketta. Heikka ja Arikka vastaavat illan Toivon dialogien fasilitoinnista.

Kirkon viestintä

.